Goran Grbović govorio je o sastanku Ostoje Mijailovića i Nebojše Čovića koji je sam inicirao: "Nije ispoštovano..."

GS
Goran Grbović govorio je o sastanku Ostoje Mijailovića i Nebojše Čovića koji je sam inicirao: "Nije ispoštovano..."

Najveći srpski košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda godinama nisu u dobrim odnosima, a isti je slučaj i sa njihovim rukovodećima - Ostojom Mijailovićem i Nebojšom Čovićem. Ima li nade da bi u budućnosti mogli da pruže jedan drugom ruku i porazgovaraju o problemima u srpskoj košarci?

Bilo je pokušaja da se održe sastanci, ali do njih na kraju nije došlo, otkrio je Goran Grbović u intervjuu za "Sport Klub".

"Ja sam inicirao sastanak, ne mogu precizno da kažem kada, ali otprilike prije dvije, tri godine, kod mene u kancelariji, u Areni. Zašto da zajedno ne sjednu dva predsjednika, dva velikana, da ne kažem najveća kluba na ovim prostorima. Zar mislite da to ne rade najviši čelnici Reala i Barselone. Naravno da se nađu, jer uvijek ima i ono što se zove više od pukog klupskog interesa. I, istina je da je nešto dogovoreno, na riječ, bez „papira“, kao i da je predsjednik Partizana, poslije nekoliko dana pogazio i, progovorio, dok drugi nije neko vrijeme odgovarao", kazao je bivši košarkaš.

Aktuelni direktor "Arene", u kojoj danas igraju i Partizan i Crvena zvezda, poručuje da bi Partizan i Zvezda udruženim snagama trebalo da "štite leđa" u ABA ligi, pa i šire. Objasnio je i šta lično misli o dvojici predsjednika "vječitih" koji su godinama u jako lošim odnosima, prenosi Mondo.

"Mnogo dugo znam Čovića, koji je pet decenija u našoj košarci. Kao što se zna da sam nekada dugo igrao za Partizan, u vrijeme nekih drugačijih, džentlmenskih odnosa klubova. Mijailović je od juče pod obručima. Prvi ima ogromno iskustvo, lično, uvijek bih ga pitao ako nešto ne znam, nisam siguran ili slično. Nije to stvar hranjenja nečijeg ega. U pitanju je znanje, a sa druge strane neprepoznavanje. Nemam iluzija, naravno da Čović i te kako štiti klupske interese, ali je iskren po pitanju razvoja srpske košarke. Mijailovića mnogo kraće znam, pa i on vodi računa o klupskim „benefitima“, ali...", ostao je nedorečen Grbović.

Takođe, dodaje i da je želio da se Mijailović i Čović sastanu upravo zbog problema u ABA ligi i da pronađu zajednički interes, ali je sve palo u vodu poslije pomenutog sastanka: "Tada sam čuo veoma pametne predloge, sa obje strane, pa sam pomislio da je pronađen dvojni konsenzus, ali... Po starom je nastavio Mijailović, a Čović je izvesno vrijeme ćutao, pa... tako je, kako je. Na žalost. Mogli su da krenu nekim drugim putem, a ne malo, malo, pa ratovanje".

Prema njegovim riječima, takva dinamika odnosa Partizana i Crvene zvezde "čita" se i u Evroligi, gdje vjeruje da čelni ljudi takmičenja koje žele da igraju "vječiti" sigurno vide da oni tjeraju inat jedni drugima. "Volio bih da rukovodstva najvećih srpskih klubova, još jednom razmisle o novom susretu i, razgovoru", zaključio je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana