Денвер побједом против Мемфиса до друге позиције Западне конференције

ГС
Денвер побједом против Мемфиса до друге позиције Западне конференције

ДЕНВЕР - Кошаркаши Денвер нагетса побједом против Мемфис гризлиса 126:111 завршили су регуларни дио НБА сезоне на другој позицији Западне конференције.

Нагетси су одрадили оно што им је требало да регуларни дио сезоне заврше на првој позицији Западне конференције, пише РТС.

На руку им је дошао пораз Минесоте од Финикса 125:106, па ће Тимбервулвси сада остати на трећој позицији. Денвер је ипак други, јер је Оклахома више него убједљиво тријумфовала над тимом Даласа 135:86.

Почетак утакмице Денвер - Мемфиспрошао је у помало хаотичном ритму, смјењивали су се транзициони напади који су обично завршавани изгубљеним лоптама и промашајима.

Нагетси су ипак константо имали кош предности, и то највише захваљујући Николи Јокићу и Џамалу Мареју који су у једном тренутку успорили игру своје екипе у нападу.

Екипа Мајка Мелоуна водила је током читавог првог полувремена, али не више од два посједа разлике све до саме завршнице друге четвртине.

Денвер је у посљедња два минута направио серију 13:5 којом су први пут стигли до двоцифрене предности, па су гости после двије четвртине водили 66:54.

Да су се Нагетси коначно пробудили видјело се већ на почетку треће четвртине. Серијом 11:2, стигли су до 20 поена предности које су одржавали до краја меча.

Разлика би била и већа, да Гризлисе није предводио сјајни Џи Џи Џексон који је самосталним креацијама одржао домаћина колико толико у животу.

У посљедњу дионицу гости су ушли са предношћу 94:75, па је Мелоун из игре извео стартну петорку и измјенама дозволио већу минутажу.

Најефикаснији појединац на мечу био је поменути Џи Џи Џексон који је убацио 44 поена уз 12 скокова, Ларавија је допринио са 29.

У Нагетсима најбољи је био Мари са 21 поеном, Браун је додао 19, а Гордон 15.

Никола Јокић такође је постигао 15 поена, док је ухватио исто толико скокова, али додао и пет асистенција.

Против другопласираног Денвера ићи ће бољи из плеј-ин дуела Лејкерса и Санса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана