Denver pobjedom protiv Memfisa do druge pozicije Zapadne konferencije

GS
Denver pobjedom protiv Memfisa do druge pozicije Zapadne konferencije

DENVER - Košarkaši Denver nagetsa pobjedom protiv Memfis grizlisa 126:111 završili su regularni dio NBA sezone na drugoj poziciji Zapadne konferencije.

Nagetsi su odradili ono što im je trebalo da regularni dio sezone završe na prvoj poziciji Zapadne konferencije, piše RTS.

Na ruku im je došao poraz Minesote od Finiksa 125:106, pa će Timbervulvsi sada ostati na trećoj poziciji. Denver je ipak drugi, jer je Oklahoma više nego ubjedljivo trijumfovala nad timom Dalasa 135:86.

Početak utakmice Denver - Memfisprošao je u pomalo haotičnom ritmu, smjenjivali su se tranzicioni napadi koji su obično završavani izgubljenim loptama i promašajima.

Nagetsi su ipak konstanto imali koš prednosti, i to najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću i Džamalu Mareju koji su u jednom trenutku usporili igru svoje ekipe u napadu.

Ekipa Majka Melouna vodila je tokom čitavog prvog poluvremena, ali ne više od dva posjeda razlike sve do same završnice druge četvrtine.

Denver je u posljednja dva minuta napravio seriju 13:5 kojom su prvi put stigli do dvocifrene prednosti, pa su gosti posle dvije četvrtine vodili 66:54.

Da su se Nagetsi konačno probudili vidjelo se već na početku treće četvrtine. Serijom 11:2, stigli su do 20 poena prednosti koje su održavali do kraja meča.

Razlika bi bila i veća, da Grizlise nije predvodio sjajni Dži Dži Džekson koji je samostalnim kreacijama održao domaćina koliko toliko u životu.

U posljednju dionicu gosti su ušli sa prednošću 94:75, pa je Meloun iz igre izveo startnu petorku i izmjenama dozvolio veću minutažu.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je pomenuti Dži Dži Džekson koji je ubacio 44 poena uz 12 skokova, Laravija je doprinio sa 29.

U Nagetsima najbolji je bio Mari sa 21 poenom, Braun je dodao 19, a Gordon 15.

Nikola Jokić takođe je postigao 15 poena, dok je uhvatio isto toliko skokova, ali dodao i pet asistencija.

Protiv drugoplasiranog Denvera ići će bolji iz plej-in duela Lejkersa i Sansa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana