Денвер након драме до друге побједе против Лејкерса, Јокић "уписао" трипл-дабл

Телеграф
Денвер након драме до друге побједе против Лејкерса, Јокић "уписао" трипл-дабл

Кошаркаши Денвер Нагетса направили су епски преокрет у другој утакмици плеј-оф серије против Лос Анђелес Лејкерса у својој "Бол Арени" у Колораду, пошто су успjели да надокнаде заостатак од чак 20 поена против Језераша и да на тај начин поведу са 2:0 у серији уз бруталну партију Николе Јокића - 101:99!

Да ли треба истаћи да су Лејкерси на овом мечу водили читавих 47 минута, а да је Денвер успио да изједначи на 75 секунди до њеног краја? Услиједила је тотална драма у том посљедњем, пресудном минуту.

Посљедњи посјед припао је Денверу, имали су Нагетси 12 секунди. И погодили су. Џамал Мареј је био јунак, иако је био један од слабијих на терену ове вечери. Филмски нестварно.

Гледали смо баш прави НБА плеј-оф меч, са пуно жара и борбе на обје стране. И док је главно оружје Лејкерса било нестваран шут за три поена, са друге стране, Денвер се трудио да колико-толико исконтролише скок, што им је омогућило да се на самом крају врате у меч.

Нису Нагетси били на потребном нивоу као што је то случај био у првом мечу, чак су губили и са 20 поена разлике у једном моменту, што довољно говори да фокус није био на правом мјесту.

Да је Никола Јокић апсолутни краљ упркос свему потврдио је његов нови трипл-дабл учинак. Потврдио је најбољи српски кошаркаш да је доминантан када је расположен, али данас нажалост није имао адекватну подршку саиграча.

Успио је Јокић да убаци 27 поена уз 20 скокова и 10 асистенција, док је јунак меча Мареј имао 20 поена, али уз велики број промашаја до тог посљедњег шута, одлучујућег, побједничког.

На другој страни, Ентони Дејвис је убацио 32 поена уз 11 скокова, али је нестао када је било важно у посљедњој дионици, док се Леброн Џејмс баш касно упалио и завршио је са 26 поена, осам скокова и 12 асистенција.

И већ од почетка се послије чак три везане тројке Расела видело да су Лејкерси дошли на други меч са циљем да направе брејк или да намуче Нагетсе. Предност Језераша се константно увећавала како је четвртина одмицала и врло брзо је чак успјела да пробије и двоцифрен ниво.

Тада се наљутио Никола Јокић, који је успио да веже чак осам поена у континуитету и да врати Нагетсе у скоро потпуни егал. Да ствар буде невјероватнија, најбољи српски кошаркаш је послије прве четвртине имао дабл-дабл од 10 поена и 10 скокова.

Ипак, није могао сам. Наставио је да промашује Мареј, потом је у црну фазу ушао и Мајкл Портер Џуниор, док је нествари Расел наставио да погађа све до тренутка када је имао 5/5 за три поена, тада је мало стао, али је предност Лејкерса ипак ишла на горе.

Јер тада га је одмијенила "Обрва", популарни Ентони Дејвис. Није могао Јокић да нађе ама баш никакво рјешење за њега, па је предност отишла до чак 15 поена у плус за Лејкерсе, који су могли далеко мирније да уђу у наставак утакмице.

Умјесто да услиједи реакција Денвера, стигао је наставак магије Дејвиса, а послије тројке Остина Ривса, предност Лејкерса достигла је тих максималних 20 поена. Међутим, од тада као да је неко потпуно угасио свјетла пред очима кошаркаша из Лос Анђелеса. Чак пет минута нису могли до коша, а Нагетси су преко Јокића спустили разлику на десет поена пред посљедњих 12 минута.

И баш тако, Денвер се није предавао. Наставио је тим Мајкла Малоуна да полако, али сигурно топи резултатску залиху Лејкерса, да би послије два везана коша Мареја, Нагетси пришли и на само два поена минуса.

Услиједиле су двије тројке нестварног Леброна Џејмса, али да ли сте очекивали да све прође без одговора Јокића? Наравно да не, грабио је Никола за сваку лопту, па је било само четири разлике на четири минута до краја овог сусрета.

Услиједила је већ описана завршница послије које је Денвер стигао до великих 2:0 у серији и сада може доста лакше на пут за Калифорнију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана