Denver nakon drame do druge pobjede protiv Lejkersa, Jokić "upisao" tripl-dabl

Telegraf
Denver nakon drame do druge pobjede protiv Lejkersa, Jokić "upisao" tripl-dabl

Košarkaši Denver Nagetsa napravili su epski preokret u drugoj utakmici plej-of serije protiv Los Anđeles Lejkersa u svojoj "Bol Areni" u Koloradu, pošto su uspjeli da nadoknade zaostatak od čak 20 poena protiv Jezeraša i da na taj način povedu sa 2:0 u seriji uz brutalnu partiju Nikole Jokića - 101:99!

Da li treba istaći da su Lejkersi na ovom meču vodili čitavih 47 minuta, a da je Denver uspio da izjednači na 75 sekundi do njenog kraja? Uslijedila je totalna drama u tom posljednjem, presudnom minutu.

Posljednji posjed pripao je Denveru, imali su Nagetsi 12 sekundi. I pogodili su. Džamal Marej je bio junak, iako je bio jedan od slabijih na terenu ove večeri. Filmski nestvarno.

Gledali smo baš pravi NBA plej-of meč, sa puno žara i borbe na obje strane. I dok je glavno oružje Lejkersa bilo nestvaran šut za tri poena, sa druge strane, Denver se trudio da koliko-toliko iskontroliše skok, što im je omogućilo da se na samom kraju vrate u meč.

Nisu Nagetsi bili na potrebnom nivou kao što je to slučaj bio u prvom meču, čak su gubili i sa 20 poena razlike u jednom momentu, što dovoljno govori da fokus nije bio na pravom mjestu.

Da je Nikola Jokić apsolutni kralj uprkos svemu potvrdio je njegov novi tripl-dabl učinak. Potvrdio je najbolji srpski košarkaš da je dominantan kada je raspoložen, ali danas nažalost nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Uspio je Jokić da ubaci 27 poena uz 20 skokova i 10 asistencija, dok je junak meča Marej imao 20 poena, ali uz veliki broj promašaja do tog posljednjeg šuta, odlučujućeg, pobjedničkog.

Na drugoj strani, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena uz 11 skokova, ali je nestao kada je bilo važno u posljednjoj dionici, dok se Lebron Džejms baš kasno upalio i završio je sa 26 poena, osam skokova i 12 asistencija.

I već od početka se poslije čak tri vezane trojke Rasela videlo da su Lejkersi došli na drugi meč sa ciljem da naprave brejk ili da namuče Nagetse. Prednost Jezeraša se konstantno uvećavala kako je četvrtina odmicala i vrlo brzo je čak uspjela da probije i dvocifren nivo.

Tada se naljutio Nikola Jokić, koji je uspio da veže čak osam poena u kontinuitetu i da vrati Nagetse u skoro potpuni egal. Da stvar bude nevjerovatnija, najbolji srpski košarkaš je poslije prve četvrtine imao dabl-dabl od 10 poena i 10 skokova.

Ipak, nije mogao sam. Nastavio je da promašuje Marej, potom je u crnu fazu ušao i Majkl Porter Džunior, dok je nestvari Rasel nastavio da pogađa sve do trenutka kada je imao 5/5 za tri poena, tada je malo stao, ali je prednost Lejkersa ipak išla na gore.

Jer tada ga je odmijenila "Obrva", popularni Entoni Dejvis. Nije mogao Jokić da nađe ama baš nikakvo rješenje za njega, pa je prednost otišla do čak 15 poena u plus za Lejkerse, koji su mogli daleko mirnije da uđu u nastavak utakmice.

Umjesto da uslijedi reakcija Denvera, stigao je nastavak magije Dejvisa, a poslije trojke Ostina Rivsa, prednost Lejkersa dostigla je tih maksimalnih 20 poena. Međutim, od tada kao da je neko potpuno ugasio svjetla pred očima košarkaša iz Los Anđelesa. Čak pet minuta nisu mogli do koša, a Nagetsi su preko Jokića spustili razliku na deset poena pred posljednjih 12 minuta.

I baš tako, Denver se nije predavao. Nastavio je tim Majkla Malouna da polako, ali sigurno topi rezultatsku zalihu Lejkersa, da bi poslije dva vezana koša Mareja, Nagetsi prišli i na samo dva poena minusa.

Uslijedile su dvije trojke nestvarnog Lebrona Džejmsa, ali da li ste očekivali da sve prođe bez odgovora Jokića? Naravno da ne, grabio je Nikola za svaku loptu, pa je bilo samo četiri razlike na četiri minuta do kraja ovog susreta.

Uslijedila je već opisana završnica poslije koje je Denver stigao do velikih 2:0 u seriji i sada može dosta lakše na put za Kaliforniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana