Борац преко Слободе циља плеј-оф

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца ће у петом колу Лиге шест за шампиона на свом паркету у суботу од 21 час дочекати Слободу, директног ривала у борби за пласман у плеј-оф.

Тренер Зоран Кашћелан истиче да ће сваки дуел бити борба за мјесто које води у плеј-оф али и АБА 2 лигу

- Лига је веома уједначена што показује и пораз Игокее у четвртом колу. На крају ће одлучивати нијансе, можда чак и кош разлике. Због тога је сваки меч, сваки поен итекако важан због коначног пласмана. Широки је већ обезбиједио АБА 2 лигу као шампион лигашког дијела а према правилима још једна екипа ће бити сигуран учесник мимо њих и Игокее. За то мјесто конкуришу три екипе и ми ћемо се борити за то заједно са Слободом и Босном - поручио је Кашћелан.

Бањалучани су тренутно на скору од двије побједе и пораза, док је Слобода на скору 3-1. Ове сезоне лига је веома уједначена тако да је сваки меч итекако важан.

- Слобода је наш директан конкурент у борби за плеј- оф. Изузетно су искусна екипа која има можда и најјачу центарску линију. Исмет Сејфић и Андрија Бојић су тандем који је јак и за АБА 2 лигу. Због тога ће наш приоритет да буде скок да заштитимо наш рекет. Слобода је екипа која је појачана са два играча и има већу ротацију. Ми можемо бити задовољни нашим скором, али морамо да одиграмо пуно боље. Прије свега морамо енергетски бити на нивоу ранијих дуела као и јаку одбрану. На прошлом мечу смо имали пунији Борик и надам се да ће тако бити и против Слободе. Сигурно да је играчима то велики мотив. Очекујем да искористимо нашу брзину и покажемо реакцију након лошије партије у Широком Бријегу - додао је Кашћелан.

Борис Драгојевић истиче да екипа има мечеве на домаћем паркету гдје ће тражити своју шансу да поправе скор.

- Слобода је показала да је веома квалитетна екипа која има можда и најбољу центраску линију, тако да нас очекује тежак меч. Ипак желимо да одиграмо што боље и да искористимо наше предности како би дошли до побједе која би била веома значајна. Наша младост треба да буде адут за побједу. Очекујем да покажемо реакцију након пораза - рекао је Драгојевић.

Борац је имао проблема у тренажном процесу јер седам дана није радио у дворани Борик. Меч је у суботу у 21 час.

Отишао Милошевић

Борац ће у наставку сезоне бити без Ђорђа Милошевића који је напустио клуб. Њему је раније истекао краткорочни уговор па сарадња није настављена. 

У тим се након повреде вратио Санди Грубелич који је против Широког имао прве минуте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана