Borac preko Slobode cilja plej-of

D.D.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Košarkaši Borca će u petom kolu Lige šest za šampiona na svom parketu u subotu od 21 čas dočekati Slobodu, direktnog rivala u borbi za plasman u plej-of.

Trener Zoran Kašćelan ističe da će svaki duel biti borba za mjesto koje vodi u plej-of ali i ABA 2 ligu

- Liga je veoma ujednačena što pokazuje i poraz Igokee u četvrtom kolu. Na kraju će odlučivati nijanse, možda čak i koš razlike. Zbog toga je svaki meč, svaki poen itekako važan zbog konačnog plasmana. Široki je već obezbijedio ABA 2 ligu kao šampion ligaškog dijela a prema pravilima još jedna ekipa će biti siguran učesnik mimo njih i Igokee. Za to mjesto konkurišu tri ekipe i mi ćemo se boriti za to zajedno sa Slobodom i Bosnom - poručio je Kašćelan.

Banjalučani su trenutno na skoru od dvije pobjede i poraza, dok je Sloboda na skoru 3-1. Ove sezone liga je veoma ujednačena tako da je svaki meč itekako važan.

- Sloboda je naš direktan konkurent u borbi za plej- of. Izuzetno su iskusna ekipa koja ima možda i najjaču centarsku liniju. Ismet Sejfić i Andrija Bojić su tandem koji je jak i za ABA 2 ligu. Zbog toga će naš prioritet da bude skok da zaštitimo naš reket. Sloboda je ekipa koja je pojačana sa dva igrača i ima veću rotaciju. Mi možemo biti zadovoljni našim skorom, ali moramo da odigramo puno bolje. Prije svega moramo energetski biti na nivou ranijih duela kao i jaku odbranu. Na prošlom meču smo imali puniji Borik i nadam se da će tako biti i protiv Slobode. Sigurno da je igračima to veliki motiv. Očekujem da iskoristimo našu brzinu i pokažemo reakciju nakon lošije partije u Širokom Brijegu - dodao je Kašćelan.

Boris Dragojević ističe da ekipa ima mečeve na domaćem parketu gdje će tražiti svoju šansu da poprave skor.

- Sloboda je pokazala da je veoma kvalitetna ekipa koja ima možda i najbolju centrasku liniju, tako da nas očekuje težak meč. Ipak želimo da odigramo što bolje i da iskoristimo naše prednosti kako bi došli do pobjede koja bi bila veoma značajna. Naša mladost treba da bude adut za pobjedu. Očekujem da pokažemo reakciju nakon poraza - rekao je Dragojević.

Borac je imao problema u trenažnom procesu jer sedam dana nije radio u dvorani Borik. Meč je u subotu u 21 čas.

Otišao Milošević

Borac će u nastavku sezone biti bez Đorđa Miloševića koji je napustio klub. Njemu je ranije istekao kratkoročni ugovor pa saradnja nije nastavljena. 

U tim se nakon povrede vratio Sandi Grubelič koji je protiv Širokog imao prve minute.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana