Борац остао без пласмана у плеј-оф АБА 2 лиге: Бизарност однијела четвртфинале

Милан Зубовић
Борац остао без пласмана у плеј-оф АБА 2 лиге: Бизарност однијела четвртфинале

БАЊАЛУКА - Због бизарног разлога екипа Борца ове сезоне неће играти плеј-оф АБА 2 лиге и то након што су у прошле три били учесници завршнице.

Наиме, дан прије утакмице 12. кола регионалног такмичења против Хелиоса пет кошаркаша бањалучког тима као и два члана стручног штаба отровало се храном у ресторану хотела па нису могли да играју. Тај меч је регистрован службеним резултатом 20:0 за словеначки тим док је “црвено-плавима” уједно одузет и један бод.

Нико није могао гарантовати да би Борац побиједио Хелиос, али су управо та кош разлика и минус бод пресудили да тим из Бањалуке буде испод линије, односно да не уђе међу осам најбољих. Борац је такмичење завршио са учинком 6-7 и 18 бодова, док су Сутјеска и Хелиос имали исти учинак, али по 19 бодова па су прошли даље као седми и осми на табели.

Челници Борца огорчени су на руководство АБА лиге као и представнике Хелиоса, јер нису жељели да пролонгирају утакмицу те су је експедитивно регистровали по правилнику иако кривица није била на страни Борца, већ организатора. Ово није био изолован случај, јер су се храном отровала и два играча Спартака те девет чланова Војводине, али су Суботичани и Новосађани имали више играча у саставу па су могли да играју своје мечеве. Највише користи од неодигравања сусрета имао је управо клуб из Домжала који је заузео осмо мјесто на табели и обезбиједио наступ у четвртфиналу плеј-офа. Из Борца су најавили жалбу, али не вјерују да ће њоме било шта постићи.

- Разочарани смо јер није нађено рјешење и утакмица је могла бити одиграна у недјељу. Велики пропусти дешавали су се на другим такмичењима па су се мечеви пролонгирали. Изненадило нас је то што АБА лига и Хелиос нису имали разумијевања за наше проблеме. Не вјерујем да ћемо жалбом нешто постићи. Да су хтјели они би то урадили одмах када смо им рекли да имамо проблема и заказали нови термин. Сада нам је цијела сезона доведена у питање због немарности хотела. Разочарани смо што нико није имао разумијевања - изјавио је предсједник Борца Милан Ђајић за “Глас Српске”.

Колико је несреће Борац имао у Широком Бријегу свједочи и податак да судија са меча против Пелистера Игор Јањушевић у самом финишу меча није свирао кораке Александру Костоском, који је погодио тројку којом је тим из Сјеверне Македоније славио побједу.

Сутјеска

Прву побједу на турниру у Широком Бријегу након пораза од Пелистера (73:72) и Хелиоса 20:0, Борац је остварио против Сутјеске резултатом 83:75. По 17 поена уписали су Џерод Вест и Вук Бошковић с тим што је крилни центар имао и 11 скокова. По 14 поена додали су Амсал Делалић и Ђорђе Милошевић који је скупио и 12 скокова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана