Borac ostao bez plasmana u plej-of ABA 2 lige: Bizarnost odnijela četvrtfinale

Milan Zubović
Borac ostao bez plasmana u plej-of ABA 2 lige: Bizarnost odnijela četvrtfinale

BANjALUKA - Zbog bizarnog razloga ekipa Borca ove sezone neće igrati plej-of ABA 2 lige i to nakon što su u prošle tri bili učesnici završnice.

Naime, dan prije utakmice 12. kola regionalnog takmičenja protiv Heliosa pet košarkaša banjalučkog tima kao i dva člana stručnog štaba otrovalo se hranom u restoranu hotela pa nisu mogli da igraju. Taj meč je registrovan službenim rezultatom 20:0 za slovenački tim dok je “crveno-plavima” ujedno oduzet i jedan bod.

Niko nije mogao garantovati da bi Borac pobijedio Helios, ali su upravo ta koš razlika i minus bod presudili da tim iz Banjaluke bude ispod linije, odnosno da ne uđe među osam najboljih. Borac je takmičenje završio sa učinkom 6-7 i 18 bodova, dok su Sutjeska i Helios imali isti učinak, ali po 19 bodova pa su prošli dalje kao sedmi i osmi na tabeli.

Čelnici Borca ogorčeni su na rukovodstvo ABA lige kao i predstavnike Heliosa, jer nisu željeli da prolongiraju utakmicu te su je ekspeditivno registrovali po pravilniku iako krivica nije bila na strani Borca, već organizatora. Ovo nije bio izolovan slučaj, jer su se hranom otrovala i dva igrača Spartaka te devet članova Vojvodine, ali su Subotičani i Novosađani imali više igrača u sastavu pa su mogli da igraju svoje mečeve. Najviše koristi od neodigravanja susreta imao je upravo klub iz Domžala koji je zauzeo osmo mjesto na tabeli i obezbijedio nastup u četvrtfinalu plej-ofa. Iz Borca su najavili žalbu, ali ne vjeruju da će njome bilo šta postići.

- Razočarani smo jer nije nađeno rješenje i utakmica je mogla biti odigrana u nedjelju. Veliki propusti dešavali su se na drugim takmičenjima pa su se mečevi prolongirali. Iznenadilo nas je to što ABA liga i Helios nisu imali razumijevanja za naše probleme. Ne vjerujem da ćemo žalbom nešto postići. Da su htjeli oni bi to uradili odmah kada smo im rekli da imamo problema i zakazali novi termin. Sada nam je cijela sezona dovedena u pitanje zbog nemarnosti hotela. Razočarani smo što niko nije imao razumijevanja - izjavio je predsjednik Borca Milan Đajić za “Glas Srpske”.

Koliko je nesreće Borac imao u Širokom Brijegu svjedoči i podatak da sudija sa meča protiv Pelistera Igor Janjušević u samom finišu meča nije svirao korake Aleksandru Kostoskom, koji je pogodio trojku kojom je tim iz Sjeverne Makedonije slavio pobjedu.

Sutjeska

Prvu pobjedu na turniru u Širokom Brijegu nakon poraza od Pelistera (73:72) i Heliosa 20:0, Borac je ostvario protiv Sutjeske rezultatom 83:75. Po 17 poena upisali su Džerod Vest i Vuk Bošković s tim što je krilni centar imao i 11 skokova. Po 14 poena dodali su Amsal Delalić i Đorđe Milošević koji je skupio i 12 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana