Борац на корак од плеј-офа

Мондо.ба
Борац на корак од плеј-офа

Кошаркаши Борца су надомак пласмана међу четири најбоља тима у Лиги 6.

У дворани Борик су црвено-плави тријумфовали над мркоњићком Младости, а за овјеру пласмана међу четири најбоља тима и наставак борба за титулу довољна им је још једна побједа у преостале двије рунде.

До краја Лиге 6 тим црногорског стратега Зорана Кашћелана још ће угостити Широки, те гостовати Слободи.

Тренутно су на омјеру 6-2, као и Игокеа м:тел која је вечерас тријумфовала над Тузлацима у Мејдану и помогла бањалучком тиму у борби за мјесто у доигравању.

Имала је екипа Борца послије прва два десетоминутна квартала предност од 19 поена (53:34), а у појединим тренуцима другог периода Борчев плус износио је и 23 поена. На уласку у посљедњу четвртину било је плус 15 за Кашћеланов тим (64:49), који је, "опијен" високим вођством, почетком одлучујућег периода "повукао ручну".

Искористила је то посљедњепласирана екипа Лиге 6 и пред посљедњих осам минута заостатак смањила на само пет поена (64:59), али је у наредних пар минута домаћи тим креирао серију 8:1 за плус 12 пред посљедњих пет и по минута (72:60), чиме су овај меч и дефинитивно преломили.

Пет играча је у Борцу имало двоцифрен број поена, а предњачио је Вук Бошковић са 17. Два мање је имао Сани Чампара, капитен Срђан Гаврић се зауставио на 13, док су Радош Шешлија и Џерод Вест имали по десет.

Кад је ријеч о гостујућем табору, Богдан Микавица и Дејан Ћуп су укњижили 17 поена, док су Матија Поповић и Орхан Шпаго имали по десет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана