Borac na korak od plej-ofa

Mondo.ba
Borac na korak od plej-ofa

Košarkaši Borca su nadomak plasmana među četiri najbolja tima u Ligi 6.

U dvorani Borik su crveno-plavi trijumfovali nad mrkonjićkom Mladosti, a za ovjeru plasmana među četiri najbolja tima i nastavak borba za titulu dovoljna im je još jedna pobjeda u preostale dvije runde.

Do kraja Lige 6 tim crnogorskog stratega Zorana Kašćelana još će ugostiti Široki, te gostovati Slobodi.

Trenutno su na omjeru 6-2, kao i Igokea m:tel koja je večeras trijumfovala nad Tuzlacima u Mejdanu i pomogla banjalučkom timu u borbi za mjesto u doigravanju.

Imala je ekipa Borca poslije prva dva desetominutna kvartala prednost od 19 poena (53:34), a u pojedinim trenucima drugog perioda Borčev plus iznosio je i 23 poena. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus 15 za Kašćelanov tim (64:49), koji je, "opijen" visokim vođstvom, početkom odlučujućeg perioda "povukao ručnu".

Iskoristila je to posljednjeplasirana ekipa Lige 6 i pred posljednjih osam minuta zaostatak smanjila na samo pet poena (64:59), ali je u narednih par minuta domaći tim kreirao seriju 8:1 za plus 12 pred posljednjih pet i po minuta (72:60), čime su ovaj meč i definitivno prelomili.

Pet igrača je u Borcu imalo dvocifren broj poena, a prednjačio je Vuk Bošković sa 17. Dva manje je imao Sani Čampara, kapiten Srđan Gavrić se zaustavio na 13, dok su Radoš Šešlija i Džerod Vest imali po deset.

Kad je riječ o gostujućem taboru, Bogdan Mikavica i Dejan Ćup su uknjižili 17 poena, dok su Matija Popović i Orhan Špago imali po deset.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana