Битна побједа клуба из Источног Сарајева у Лиги за опстанак

Милан Зубовић
Битна побједа клуба из Источног Сарајева у Лиги за опстанак

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Тријумфом у дербију зачеља Лиге за опстанак БиХ кошаркаши Славије направили су велики корак ка опстанку у елити.

Екипа из Источног Сарајева уписала је побједу против Приједор-Спартака резултатом 83:73 у седмом колу Лиге за опстанак и то већом разликом него што је била поражена на гостовању, тако да ће у случају истог скора на крају бити у предности. Славију до краја очекује гостовање код Орловика, затим је домаћин Посушју, а у посљедњем колу гостоваће код Леотара.

- Математички није готово и треба нам побједа у преостала три кола да се осигурамо и да не зависимо од других резултата. Порази директних ривала иду нам наруку, али не желимо да гледамо њих, већ своју игру. Било би добро када бисмо већ у наредном колу ријешили питање опстанка и надам се да ћемо успјети у томе иако гостујемо код Орловика који има јако добар тим, али знам и да има проблема са повредама појединих играча - рекао је тренер Славије Срђан Станић за “Глас Српске”.

Слављеника је предводио Филип Његовановић са 23 поена, двоцифрен учинак имали су још Давид Маран са 14, Хенри Тенксли 12 и Дарко Дамјановић 11 поена. Код гостију је Срђан Адамовић меч завршио са 17, а Немања Станковић са 11 поена.

- Одиграли смо суперенергетску утакмицу, јаком одбраном повели на мечу, када смо их свели на девет поена и држали све у нашим рукама. Онда се десио пад у другој четвртини коју су гости добили са 15 поена разлике, а ми смо промашивали неке шутеве. Скупили смо се у другом полувремену и направили разлику коју смо сачували до краја иако је финиш меча био атипичан. Играчи Приједора правили су прекршаје одмах на почетку наших напада па смо скоро стално били на линији слободних бацања, што ме мало изненадило. Ипак, погађали смо пенале и дошли до славља - навео је Станић, чија је екипа погодила 28 од 36 слободних бацања.

С друге стране, Приједорчани су и даље у веома незавидној позицији. Посљедњи су на табели, али би са три побједе до краја могли да изборе опстанак уз поклапање осталих резултата. Прво ће дочекати Леотар, затим гостовати код Орловика и угостити Промо.

Требињци сигурни

Гостујућим тријумфом код Прома резултатом 71:68 Леотар је потврдио опстанак у Лиги БиХ, док је екипа из Доњег Вакуфа скоро сигурно опстала и поред пораза. Тројку вриједну побједе постигао је Василије Миловић у посљедњим секундама. Екипа из Требиња растерећено ће дочекати преостала три кола у којима ће гостовати код Приједор-Спартака и Прома, а угостити Славију. Орловик је био бољи од Посушја са 82:74 на свом терену. Пласман: 1. Орловик 14-15, 2. Леотар 13-16, 3. Промо 11-18, 4. Славија 10-19, 5. Посушје 9-20, 6. Приједор-Спартак 8-21.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана