Bitna pobjeda kluba iz Istočnog Sarajeva u Ligi za opstanak

Milan Zubović
Bitna pobjeda kluba iz Istočnog Sarajeva u Ligi za opstanak

ISTOČNO SARAJEVO - Trijumfom u derbiju začelja Lige za opstanak BiH košarkaši Slavije napravili su veliki korak ka opstanku u eliti.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva upisala je pobjedu protiv Prijedor-Spartaka rezultatom 83:73 u sedmom kolu Lige za opstanak i to većom razlikom nego što je bila poražena na gostovanju, tako da će u slučaju istog skora na kraju biti u prednosti. Slaviju do kraja očekuje gostovanje kod Orlovika, zatim je domaćin Posušju, a u posljednjem kolu gostovaće kod Leotara.

- Matematički nije gotovo i treba nam pobjeda u preostala tri kola da se osiguramo i da ne zavisimo od drugih rezultata. Porazi direktnih rivala idu nam naruku, ali ne želimo da gledamo njih, već svoju igru. Bilo bi dobro kada bismo već u narednom kolu riješili pitanje opstanka i nadam se da ćemo uspjeti u tome iako gostujemo kod Orlovika koji ima jako dobar tim, ali znam i da ima problema sa povredama pojedinih igrača - rekao je trener Slavije Srđan Stanić za “Glas Srpske”.

Slavljenika je predvodio Filip Njegovanović sa 23 poena, dvocifren učinak imali su još David Maran sa 14, Henri Tenksli 12 i Darko Damjanović 11 poena. Kod gostiju je Srđan Adamović meč završio sa 17, a Nemanja Stanković sa 11 poena.

- Odigrali smo superenergetsku utakmicu, jakom odbranom poveli na meču, kada smo ih sveli na devet poena i držali sve u našim rukama. Onda se desio pad u drugoj četvrtini koju su gosti dobili sa 15 poena razlike, a mi smo promašivali neke šuteve. Skupili smo se u drugom poluvremenu i napravili razliku koju smo sačuvali do kraja iako je finiš meča bio atipičan. Igrači Prijedora pravili su prekršaje odmah na početku naših napada pa smo skoro stalno bili na liniji slobodnih bacanja, što me malo iznenadilo. Ipak, pogađali smo penale i došli do slavlja - naveo je Stanić, čija je ekipa pogodila 28 od 36 slobodnih bacanja.

S druge strane, Prijedorčani su i dalje u veoma nezavidnoj poziciji. Posljednji su na tabeli, ali bi sa tri pobjede do kraja mogli da izbore opstanak uz poklapanje ostalih rezultata. Prvo će dočekati Leotar, zatim gostovati kod Orlovika i ugostiti Promo.

Trebinjci sigurni

Gostujućim trijumfom kod Proma rezultatom 71:68 Leotar je potvrdio opstanak u Ligi BiH, dok je ekipa iz Donjeg Vakufa skoro sigurno opstala i pored poraza. Trojku vrijednu pobjede postigao je Vasilije Milović u posljednjim sekundama. Ekipa iz Trebinja rasterećeno će dočekati preostala tri kola u kojima će gostovati kod Prijedor-Spartaka i Proma, a ugostiti Slaviju. Orlovik je bio bolji od Posušja sa 82:74 na svom terenu. Plasman: 1. Orlovik 14-15, 2. Leotar 13-16, 3. Promo 11-18, 4. Slavija 10-19, 5. Posušje 9-20, 6. Prijedor-Spartak 8-21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana