Американци спремили паклен тим за ОИ, Србији неће бити лако

Б92
Американци спремили паклен тим за ОИ, Србији неће бити лако

Кошаркашка селекција САД ће на Олимпијским играма у Паризу имати паклен тим.

Како преносе извори ЕСПН-а, селектор Стив Кер већ сада зна списак од 11 играча који ће сигурно играти у Паризу наредног љета, а оставио је и једно слободно мјесто.

Нема шта, Американци ће на олимпијском турниру имати све саме звијезде НБА, тако да ће репрезентација Србије имати јако тежак задатак да дође до злата против "Дрим тима".

Оно што је извјесно је да ће Кер моћи да рачуна на сљедећа имена: Стеф Кари, Тајрис Халибартон, Џејру Холидеј, Ентони Едвардс, Девин Букер, Кевин Дурент, Џејсон Тејтум, Ентони Дејвис, Леброн Џејмс, Бам Адебајо и Џоел Ембид. Остала је још та једна упражњена позиција.

Не зна се ко ће бити тај посљедњи играч на списку, али из приложеног може се видјети колико ће олимпијски тим САД бити јак.

Стефу Карију ће то бити први олимпијски турнир, док ће Кевин Дурент имати јединствену шансу за још једну - четврту медаљу са Игара. Он је једини уз Кармела Ентоније који у својој колекцији има три олимпијске златне медаље.

Што се тиче Леброна Џејмса, њему ће то бити четврти олимпијски турнир, има бронзу из 2004, и два злата, 2008. и 2012. године.

Иначе, САД ће на турниру бити у групи са Србијом, Јужним Суданом и побједником квалификационе групе која ће се играти у Порторику.

Меч Србије и САД биће меч који ће отворити турнир у Паризу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана