Amerikanci spremili paklen tim za OI, Srbiji neće biti lako

B92
Amerikanci spremili paklen tim za OI, Srbiji neće biti lako

Košarkaška selekcija SAD će na Olimpijskim igrama u Parizu imati paklen tim.

Kako prenose izvori ESPN-a, selektor Stiv Ker već sada zna spisak od 11 igrača koji će sigurno igrati u Parizu narednog ljeta, a ostavio je i jedno slobodno mjesto.

Nema šta, Amerikanci će na olimpijskom turniru imati sve same zvijezde NBA, tako da će reprezentacija Srbije imati jako težak zadatak da dođe do zlata protiv "Drim tima".

Ono što je izvjesno je da će Ker moći da računa na sljedeća imena: Stef Kari, Tajris Halibarton, Džejru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embid. Ostala je još ta jedna upražnjena pozicija.

Ne zna se ko će biti taj posljednji igrač na spisku, ali iz priloženog može se vidjeti koliko će olimpijski tim SAD biti jak.

Stefu Kariju će to biti prvi olimpijski turnir, dok će Kevin Durent imati jedinstvenu šansu za još jednu - četvrtu medalju sa Igara. On je jedini uz Karmela Entonije koji u svojoj kolekciji ima tri olimpijske zlatne medalje.

Što se tiče Lebrona Džejmsa, njemu će to biti četvrti olimpijski turnir, ima bronzu iz 2004, i dva zlata, 2008. i 2012. godine.

Inače, SAD će na turniru biti u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacione grupe koja će se igrati u Portoriku.

Meč Srbije i SAD biće meč koji će otvoriti turnir u Parizu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana