Александра Мужевић, кошаркашица Орлова: Нисам очекивала да ћу бити најбољи стријелац WABA лиге

Милан Зубовић
Александра Мужевић, кошаркашица Орлова: Нисам очекивала да ћу бити најбољи стријелац WABA лиге

БАЊАЛУКА - На мала врата Александра Мужевић стигла је у Орлове прошлог љета. Српска кошаркашица дошла је у Бањалуку на позив тренера Весне Џувер са којом је сарађивала прије двије године у Новом Саду и већ сада оставила дубок траг у клубу за који наступа.

Статистички гледано била је најбоља играчица бањалучког тима у WABA лиги гдје је са саиграчицама стигла до трећег мјеста чиме је клуб поновио успјех од прије двије године.

Сезону је завршила као најбољи стријелац регионалног такмичења што према сопственом признању није очекивала. На 17 утакмица просјечно је биљежила 20,6 поена уз 7,4 скока и 3,5 асистенција за индекс корисности 19,8. Рекорд сезоне од 38 поена и 12 скокова забиљежила је почетком марта против Монтане на домаћем терену.

- Нисам очекивала да ћу бити најбољи стријелац WABA лиге. Чак ни потајно се нисам томе надала нити ми је то био неки циљ. Желели смо да освајамо трофеје и изборимо наступ на Фајнал фору у чему смо и успели, а екипа је мене “избацила” у први план. Прија ми та чињеница, јер није мала ствар бити најбољи у тако јакој конкуренцији - изјавила је Мужевићева за “Глас Српске”.

Бањалуку није претјерано много познавала, али је један од разлога доласка било познавање са тренером.

- Знала сам да долазим у здраву средину, тренера сам познавала од раније и било ми је драго што ћу са њом да сарађујем. Очекивала сам да ћемо играти овако, брзо и конкретно, што ми много одговара - додала је Мужевићева.

Имала је велику жељу да се са саиграчицама домогне финала WABA лиге, али је стала у полуфиналу и треће мјесто види као огроман успјех.

- За то смо се спремале током целе сезоне. Биле смо свесне да ћемо тешко стићи до прва четири места, јер су екипе доста квалитетне и имају велику жељу да остваре циљеве које смо и ми се поставиле. Када смо стигле до Фајнал фора, знале смо да ће бити изузетно тешко играти против Будућности и Цеља. Једноставно реч је о екипама које имају веће буџете, већи број квалитетних и искусних играчица, дугогодишњи систем рада који даје резултате... ипак, солидно смо им парирале и недостајало нам је искуства да им још озбиљније запретимо. Све у свему, задовољне смо оним што смо постигле - навела је Мужевићева.

Тачно зна шта им је недостајало за финале.

- Цеље нам је био ривал у полуфиналу и јасно се видело да има 12 једнако добрих играчица у ротацији, а ми смо се држале док смо имале снаге. Умор нас је стигао у четвртој четвртини и нисмо им могле парирати што нас је одвело у пораз. Срећом, успеле смо се опоравити за меч за треће место и славити у њему - додала је Мужевићева.

Зна и шта им је био највећи проблем током сезоне.

- Играње у ритму среда - субота било је веома исцрпљујући за нашу екипу. Било је много дугачких путовања и тешких утакмица са кратким ростером. Ипак, све смо то изгурали и сада се окрећемо завршници Лиге БиХ - рекла је Мужевићева.

Поред одличних партија на регионалној сцени Орлови су одлично одиграли и лигашки дио Лиге БиХ гдје су побиједиле у свих 22 утакмице.

- Овај део сезоне завршиле смо без пораза и сада се спремамо за полуфинале плеј-офа где чекамо ривала. Доигравање ће бити тешко, јер сви желе да нас победе и нанесу први пораз у сезони. Ипак, сматрам да смо својим играма до сада показале да смо фаворити мада то морамо потврдити на терену. Млада смо екипа која има пуно потенцијала и до сада нам нико није јако парирао. Морамо да задржимо фокус који смо имале током целе сезоне и завршимо је како смо и почеле, без пораза што нам је интерно био циљ поред WABA лиге. Створиле смо добру хемију у тиму на самом почетку што нас баш држи на окупу и има утицаја на резултате - истакла је Мужевићева.

Након сјајних партија у дресу Орлова нада се позиву у репрезентацију Србије која ће крајем маја започети припреме за Олимпијске игре.

- Прошлог децембра добила сам позив за мини-припреме репрезентације и надам се да ћу се и сада наћи на ширем списку. То би дефинитивно био додатни мотив за још јачи тренинг и волела бих да се нађем међу 12 путница које ће наступити на Олимпијским играма у Паризу што би било испуњење мог великог сна - закључила је Мужевићева.

Музика у свлачионици

Сваку побједу кошаркашице прославе уз музику у свлачионици, као и трофеје на терену.

- Бригу око избора песама за славље преузимају старије кошаркашице, ретко када ми млађе то можемо, али се углавном договоримо па испоштујемо свачије жеље. Која ће песма бити слављеничка, зависи од датог тренутка у којем се налазимо - рекла је Мужевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана