Aleksandra Mužević, košarkašica Orlova: Nisam očekivala da ću biti najbolji strijelac WABA lige

Milan Zubović
Aleksandra Mužević, košarkašica Orlova: Nisam očekivala da ću biti najbolji strijelac WABA lige

BANjALUKA - Na mala vrata Aleksandra Mužević stigla je u Orlove prošlog ljeta. Srpska košarkašica došla je u Banjaluku na poziv trenera Vesne Džuver sa kojom je sarađivala prije dvije godine u Novom Sadu i već sada ostavila dubok trag u klubu za koji nastupa.

Statistički gledano bila je najbolja igračica banjalučkog tima u WABA ligi gdje je sa saigračicama stigla do trećeg mjesta čime je klub ponovio uspjeh od prije dvije godine.

Sezonu je završila kao najbolji strijelac regionalnog takmičenja što prema sopstvenom priznanju nije očekivala. Na 17 utakmica prosječno je bilježila 20,6 poena uz 7,4 skoka i 3,5 asistencija za indeks korisnosti 19,8. Rekord sezone od 38 poena i 12 skokova zabilježila je početkom marta protiv Montane na domaćem terenu.

- Nisam očekivala da ću biti najbolji strijelac WABA lige. Čak ni potajno se nisam tome nadala niti mi je to bio neki cilj. Želeli smo da osvajamo trofeje i izborimo nastup na Fajnal foru u čemu smo i uspeli, a ekipa je mene “izbacila” u prvi plan. Prija mi ta činjenica, jer nije mala stvar biti najbolji u tako jakoj konkurenciji - izjavila je Muževićeva za “Glas Srpske”.

Banjaluku nije pretjerano mnogo poznavala, ali je jedan od razloga dolaska bilo poznavanje sa trenerom.

- Znala sam da dolazim u zdravu sredinu, trenera sam poznavala od ranije i bilo mi je drago što ću sa njom da sarađujem. Očekivala sam da ćemo igrati ovako, brzo i konkretno, što mi mnogo odgovara - dodala je Muževićeva.

Imala je veliku želju da se sa saigračicama domogne finala WABA lige, ali je stala u polufinalu i treće mjesto vidi kao ogroman uspjeh.

- Za to smo se spremale tokom cele sezone. Bile smo svesne da ćemo teško stići do prva četiri mesta, jer su ekipe dosta kvalitetne i imaju veliku želju da ostvare ciljeve koje smo i mi se postavile. Kada smo stigle do Fajnal fora, znale smo da će biti izuzetno teško igrati protiv Budućnosti i Celja. Jednostavno reč je o ekipama koje imaju veće budžete, veći broj kvalitetnih i iskusnih igračica, dugogodišnji sistem rada koji daje rezultate... ipak, solidno smo im parirale i nedostajalo nam je iskustva da im još ozbiljnije zapretimo. Sve u svemu, zadovoljne smo onim što smo postigle - navela je Muževićeva.

Tačno zna šta im je nedostajalo za finale.

- Celje nam je bio rival u polufinalu i jasno se videlo da ima 12 jednako dobrih igračica u rotaciji, a mi smo se držale dok smo imale snage. Umor nas je stigao u četvrtoj četvrtini i nismo im mogle parirati što nas je odvelo u poraz. Srećom, uspele smo se oporaviti za meč za treće mesto i slaviti u njemu - dodala je Muževićeva.

Zna i šta im je bio najveći problem tokom sezone.

- Igranje u ritmu sreda - subota bilo je veoma iscrpljujući za našu ekipu. Bilo je mnogo dugačkih putovanja i teških utakmica sa kratkim rosterom. Ipak, sve smo to izgurali i sada se okrećemo završnici Lige BiH - rekla je Muževićeva.

Pored odličnih partija na regionalnoj sceni Orlovi su odlično odigrali i ligaški dio Lige BiH gdje su pobijedile u svih 22 utakmice.

- Ovaj deo sezone završile smo bez poraza i sada se spremamo za polufinale plej-ofa gde čekamo rivala. Doigravanje će biti teško, jer svi žele da nas pobede i nanesu prvi poraz u sezoni. Ipak, smatram da smo svojim igrama do sada pokazale da smo favoriti mada to moramo potvrditi na terenu. Mlada smo ekipa koja ima puno potencijala i do sada nam niko nije jako parirao. Moramo da zadržimo fokus koji smo imale tokom cele sezone i završimo je kako smo i počele, bez poraza što nam je interno bio cilj pored WABA lige. Stvorile smo dobru hemiju u timu na samom početku što nas baš drži na okupu i ima uticaja na rezultate - istakla je Muževićeva.

Nakon sjajnih partija u dresu Orlova nada se pozivu u reprezentaciju Srbije koja će krajem maja započeti pripreme za Olimpijske igre.

- Prošlog decembra dobila sam poziv za mini-pripreme reprezentacije i nadam se da ću se i sada naći na širem spisku. To bi definitivno bio dodatni motiv za još jači trening i volela bih da se nađem među 12 putnica koje će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu što bi bilo ispunjenje mog velikog sna - zaključila je Muževićeva.

Muzika u svlačionici

Svaku pobjedu košarkašice proslave uz muziku u svlačionici, kao i trofeje na terenu.

- Brigu oko izbora pesama za slavlje preuzimaju starije košarkašice, retko kada mi mlađe to možemo, ali se uglavnom dogovorimo pa ispoštujemo svačije želje. Koja će pesma biti slavljenička, zavisi od datog trenutka u kojem se nalazimo - rekla je Muževićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana