Звезда побједом против Чукаричког прославила 35. шампионску титулу

ГС
Звезда побједом против Чукаричког прославила 35. шампионску титулу

БЕОГРАД  - Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас Чукарички 4:1 у утакмици посљедњег, седмог кола, плеј-офа Суперлиге и на најљепши начин прославили освајање 35. шампионске титуле.

Црвено-бијели су освојили седму узастопну титулу и четврту узастопну дуплу круну.

Гости са Бановог брда повели су голом Виктора Рогана у 17. минуту, а преокрет је са два поготка, у 32. и 55. минуту донио Питер Олањинка.

До краја су погађали Насер Ђига у 79. и Жан-Филип Красо у 90. минуту.

Тренер Владан Милојевић "комбиновао" је тим, а од црвено-бијелог дреса опростили су се капитен Александар Драговић, Немања Милуновић, Коста Недељковић, као и дугогодишњи резервни голман Зоран Поповић.

Утакмицу је судила женска тројка на челу са Јеленом Цветковић.

Звезда је сезону завршила са 96 бодова, 18 више од другопласираног Партизана, док је Чукарички као шести са 57 бодова остао без пласмана у Европу.

Осим по титули и прослави на Маракани, овај дуел ће бити упамћен и по опроштају Александра Драговића, који је одиграо свој посљедњи меч у дресу Црвене звезде.

Капитен црвено-белих изашао је из игре у 60. минуту и тако завршио мисију у Звезди. Са сјеверне трибине се чуло “Делије, ајмо сви у глас, Александар Драговић један је од нас...”, а на то није остао имун рођени Бечлија.

Током првог полувремена утакмице са Чукаричким Делије су на средини сјеверне трибине формирали заставу, коју је пратила парола Република Српска.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана