Због туче навијача Звезде и Партизана задржавање за 46 особа,15 осуђено

Танјуг
Foto: Нова.рс

БЕОГРАД - По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање у трајању од 48 сати за 46 особа које су учествовале у тучи навијача фудбалских клубова “Црвена Звезда” и “Партизан” код Вуковог споменика у Београду, од којих је њих 15 осуђено на казне.

Дежурни јавни тужилац процијенио је да у њиховом случају постоји основ сумње да су учинила кривично дјело Насилничко понашање из члана 344 Кривичног законика.

Како је саопштено из тог тужилаштва, након саслушања је закључен споразум о признању кривичног дјела  са осумњиченим М.О. (21), М.З. (30), А.К. (36), Б.Л. (24), А.Р. (31), В.Т. (22), Л.В. (23), Д.И. (21), Ф.С.(22), В.Б. (27), Л.О. (24), који су добили условну осуду са утврђеном казном затвора у трајању од шест месеци.

Казна неће бити извршена уколико окривљени у року од две године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дјело. 

Исто важи и за осумњиченог Ш.М. (29), који је условно осуђен на казну затвора у трајању од осам мјесеци.

М.М. (25) осуђен је на казну затвора у трајању од осам мјесеци, а М.Н. (28) на казну затвора у трајању од једне године, које ће бити извршене у просторијама у којима осуђени станује.

Осталим осумњиченима након саслушања је укинуто задржавање и они ће бити даље процесуирани у редовном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана