Владимир Илић, тренер “Крупе”: У сјајној форми чекамо дерби

Г.С.
Владимир Илић, тренер “Крупе”: У сјајној форми чекамо дерби

КРУПА - Фудбалери Крупе не стају на путу ка одбрани титуле шампиона те пласману у Премијер лигу БиХ. Убједљиво су савладали Слободу с 5:1 те тако на најбољи начин најавили дерби против Звијезде 09.

Тренер Владимир Илић и те како може да буде задовољан офанзивним дијелом екипе. Крупа је промјеном формације још током припрема показала завидан нападачки арсенал што се доказало и на старту прољећног дијела првенства, када су мрежу ривала затресли чак седам пута.

- Одлично смо отворили други дио шампионата Републике Српске с двије побједе. Оно што свакако може да нас радује јесте ефикасна игра јер смо постигли седам голова и створили смо доста шанси. И током припремног периода били смо веома ефикасни што су показале утакмице против Сим Бауа, Лакташа и Текстилца и ту смо најавили како ћемо да играмо кад почну и званични мечеви. Сад смо наставили у истом ритму. Ипак нисам у потпуности задовољан игром у дефанзиви. Промијенили смо формацију, неколико играча у стартној постави и разумљиво је да треба времена да се то све уигра и на томе ћемо да радимо у наставку јер желимо да будемо бољи и у том сегменту- поручио је тренер Илић.

У наредном колу игра се дерби против Звијезде 09 који има велики значај у борби за титулу шампиона у Републици Српској. Екипа из Етно-села “Станишић” такође је одлично почела овај дио сезоне. Постигли су чак девет голова, а нови тренер је цијењено име у БиХ Тони Карачић.

- Сам долазак господина Карачића у првенство Републике Српске има велики значај с више аспеката. Ријеч је о признатом и цијењеном тренеру који је с пуно успјеха водио млађе категорије БиХ те клубове у лиги БиХ. Звијезда 09 у наставку сезоне игра много озбиљније, дисциплинованије и виде се његови захтјеви и упутства, веома су ефикасни тако да се радујемо изазову и наредном дербију - додао је Илић.

Звијезда 09 је проширила свој играчки кадар, а ту је и неколико веома квалитетних појединаца, тако да Крупу у петак очекује веома тежак дуел.

- Сигурно да је предност Звијезде 09 искуство и квалитет појединих фудбалера, посебно сад с повратком Немање Којића. Имају они ширину у играчком кадру тако да ће бити прави дерби. Ипак, ми смо млада, полетна екипа која је ве­ћ дуго на окупу. Добро ћемо анализирати ривала и покушати да наметнемо систем игре који нама одговара, како бисмо дошли до повољног резултата - истакао је на крају млади стручњак.

Распуцана и Звијезда 09

Екипа Крупе је најефикаснији тим прве лиге Републике Српске са 61 постигнутим голом, док је Звијезда 09 на трећој позицији са 45 голова, али су од тога чак девет дали у два прољећна кола па се очекује да и дерби у наредном колу буде веома ефикасан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана