Vladimir Ilić, trener “Krupe”: U sjajnoj formi čekamo derbi

G.S.
Vladimir Ilić, trener “Krupe”: U sjajnoj formi čekamo derbi

KRUPA - Fudbaleri Krupe ne staju na putu ka odbrani titule šampiona te plasmanu u Premijer ligu BiH. Ubjedljivo su savladali Slobodu s 5:1 te tako na najbolji način najavili derbi protiv Zvijezde 09.

Trener Vladimir Ilić i te kako može da bude zadovoljan ofanzivnim dijelom ekipe. Krupa je promjenom formacije još tokom priprema pokazala zavidan napadački arsenal što se dokazalo i na startu proljećnog dijela prvenstva, kada su mrežu rivala zatresli čak sedam puta.

- Odlično smo otvorili drugi dio šampionata Republike Srpske s dvije pobjede. Ono što svakako može da nas raduje jeste efikasna igra jer smo postigli sedam golova i stvorili smo dosta šansi. I tokom pripremnog perioda bili smo veoma efikasni što su pokazale utakmice protiv Sim Baua, Laktaša i Tekstilca i tu smo najavili kako ćemo da igramo kad počnu i zvanični mečevi. Sad smo nastavili u istom ritmu. Ipak nisam u potpunosti zadovoljan igrom u defanzivi. Promijenili smo formaciju, nekoliko igrača u startnoj postavi i razumljivo je da treba vremena da se to sve uigra i na tome ćemo da radimo u nastavku jer želimo da budemo bolji i u tom segmentu- poručio je trener Ilić.

U narednom kolu igra se derbi protiv Zvijezde 09 koji ima veliki značaj u borbi za titulu šampiona u Republici Srpskoj. Ekipa iz Etno-sela “Stanišić” takođe je odlično počela ovaj dio sezone. Postigli su čak devet golova, a novi trener je cijenjeno ime u BiH Toni Karačić.

- Sam dolazak gospodina Karačića u prvenstvo Republike Srpske ima veliki značaj s više aspekata. Riječ je o priznatom i cijenjenom treneru koji je s puno uspjeha vodio mlađe kategorije BiH te klubove u ligi BiH. Zvijezda 09 u nastavku sezone igra mnogo ozbiljnije, disciplinovanije i vide se njegovi zahtjevi i uputstva, veoma su efikasni tako da se radujemo izazovu i narednom derbiju - dodao je Ilić.

Zvijezda 09 je proširila svoj igrački kadar, a tu je i nekoliko veoma kvalitetnih pojedinaca, tako da Krupu u petak očekuje veoma težak duel.

- Sigurno da je prednost Zvijezde 09 iskustvo i kvalitet pojedinih fudbalera, posebno sad s povratkom Nemanje Kojića. Imaju oni širinu u igračkom kadru tako da će biti pravi derbi. Ipak, mi smo mlada, poletna ekipa koja je ve­ć dugo na okupu. Dobro ćemo analizirati rivala i pokušati da nametnemo sistem igre koji nama odgovara, kako bismo došli do povoljnog rezultata - istakao je na kraju mladi stručnjak.

Raspucana i Zvijezda 09

Ekipa Krupe je najefikasniji tim prve lige Republike Srpske sa 61 postignutim golom, dok je Zvijezda 09 na trećoj poziciji sa 45 golova, ali su od toga čak devet dali u dva proljećna kola pa se očekuje da i derbi u narednom kolu bude veoma efikasan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana