Винко Мариновић за "Глас": Млади у главним улогама

Дарко Пашагић
Винко Мариновић за "Глас": Млади у главним улогама

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић послије побједе над Звијездом 09 од 3:1 у 23. колу Премијер лиге БиХ нагласио је да су његови изабраници поново одиграли добар меч у којем су искористили грешке ривала и стигли до заслужене побједе.

“Црвено-плави” су у овом сусрету дошли до предности у 38. минуту, када је са бијеле тачке прецизан био Зоран Квржић. Одмах на почетку другог дијела, односно у 51. минуту, млади Давид Вуковић је са ивице казненог простора погодио право мјесто за 2:0. Резултатску неизвјесност вратио је Годсвил Вадзе, који је у 79. минуту смањио на 1:2, да би десет минута касније Василије Терзић поставио коначан резултат.

Била је ово пета прољећна утакмица Бањалучана у првенству и у њима су од 15 могућих освојили 13 бодова. За то вријеме су повећали предност над најближим пратиоцем Зрињским са седам на 12 бодова. Уједно Мариновићеви пулени нанизали су 22 узастопна премијерлигашка сусрета без пораза.

- Остварили смо заслужену побједу, којом морамо бити задовољни, а посебно ми је драго што су се наши млади фудбалери поново истакли и на овом сусрету. То је велика ствар за клуб и надам се да ће се тако наставити и у наредном периоду - нагласио је Мариновић.

Искусни стратег је фудбалерима дао три дана слободна, а са радом се наставља у четвртак.

- Сви заједно смо заслужили да се мало одморимо, јер је свима добро дошла ова репрезентативна пауза. Мислим да смо одлично одрадили овај први прољећни циклус, иако смо у њему имали много тешких утакмица, које су се практично редале једна за другом - наставио је Мариновић.

Већ у 24. колу Бањалучани ће снаге одмјерити са најближим пратиоцем Зрињским и биће то прилика да се првенство практично ријеши.

- Припремаћемо се за ту утакмицу као и за сваку другу. Не бринемо се пуно о резултатима других, него само о себи. Желимо да у сваком сусрету будемо они прави и ако је тако онда сам сигуран да и резултати неће изостати - додао је Мариновић.

Тренер Звијезде 09 Дарко Милисављевић је истакао да се његова екипа добро држала до 38. минута, када је досуђена најстрожа казна за Борац.

- Знали смо да долазимо на најтеже гостовање, али смо се негдје потајно надали да ће можда ривал бити уморан, исцрпљен од претходних искушења и да ћемо то некако успети да искористимо. Добро смо се држали до тог 38. минута, када је досуђен пенал за Борац, који је наш играч помало наивно скривио, али и такве ствари се дешавају. Упозоравао сам играче да морају бити опрезни око свог казненог простора и такав један кикс Борац је искористио да удупла предност. После тог смо се отворили, успели да постигнемо тај гол, али нисмо имали снаге за нешто више, што је ривал у самом финишу сусрета казнио - истакао је Милисављевић.

Утакмица је имала хуманитарни карактер, јер ће дио новца од продатих улазница бити уплаћен за лијечење трогодишњег Андреја Поповића.

- Надам се да ће тај дечак Андреј успети да победи болест и да ће веома брзо бити на овим трибинама и гледати утакмице - додао је Милисављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана