У Украјини мобилисан један од главних играча фудбалског клуба

GS
Foto: Facebook

У западној Украјини мобилисан је један од најважнијих играча ФК Хуст (игра у Првој лиги Украјине) Николај Сираш.

„Николаја Сираша, једног од главних играча ФЦ Хуст, одвели су директно са градске станице 7. маја запослени у ТЦЦ-у (територијални регрутни центар, војна регистрација и канцеларија). У тренутку привођења, фудбалер је имао 25 година, иако закон још није ступио на снагу. Клуб има своја правила за незаконито притварање људи. Тренутно немамо контакт са фудалером. Даља судбина је непозната”, наводи се у поруци клуба објављеној на друштвеној мрежи „Фацебоок“. 

Клуб се обратио за помоћ предсједнику Савеза Андреју Шевченку, као и предсједнику професионалне фудбалске лиге Александру Каденку и регионалним властима са захтјевом да одговоре на ситуацију.  Навели су да је лига пред колапсом, те да професионални клубови не могу функсионисати у оваквим условима.

Предсједник Владимир Зеленски недавно је потписао декрет о општој мобилизацији и потписао је приједлог закона о смањењу старосне границе за мобилизацију са 27 на 25 година.

Избјегавање служења војног рока за вријеме мобилизације подлијеже кривичној одговорности у земљи, за коју је запријећена казна до пет година затвора, преноси РИА новости, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана