Тркуља преузео Звијезду 09: Не одустајемо од опстанка

Дарко Драгичевић
Тркуља преузео Звијезду 09: Не одустајемо од опстанка

ЕТНО СЕЛО СТАНИШИЋ – Фудбалски клуб Звијезда 09 је за новог тренера именовао Бојана Тркуљу, који је већ радио у овом клубу.

Уговор је потписан до краја сезоне са опцијом продужетка на још годину дана. 

Нови тренер Тркуља се враћа у Звијезду 09 гдје је већ радио као помоћник и добро је упознат са стањем у клубу.

-Што се тиче мог повратка у Звијезду, прво морам да кажем да су неке позитивне ствари у мом тренерском позиву и кренуле да се одвијају од Звијезде. Послије Звијезде сам се и отиснуо у иностранство, гдје сам радио шест година са успјехом. Прво у арапским земљама (Кувајту и Либану) а послије и 2 године у Мађарском фудбалу прво у Ујпешту, затим и у Кисварди- истакао је млади тренер.

Тркуља је упознат са квалитетом Премијер лиге.

-Премијер лигу БиХ добро познајем, првенствено из играчких дана, а потом и кроз тренерски посао. Те 2018. године када сам радио као тренер у стручном штабу Звијезде, био сам у зачетку тренерске каријере са тек двије године стажа у тренерском послу, тако да ми је премијер лига донијела одређено искуство. Лига уопште није лака и изазов је радити у њој-додао је нови тренер.

Он истиче да екипа мора да вјерује и да се бори до краја лиге како би покушала да избори опстанак.

-Не треба трошити ријечи о очекивањима. Ми имамо за циљ и очекујемо само позитивно, а то је да ћемо изборити опстанак у лиги. Генерално, играчки кадар је селектиран и састављен да има квалитета за много више циљеве, а не за опстанак у лиги.  Овом приликом желим да похвалим мог колегу Дарка Милисављевића који је стварно направио лијепе ствари са екипом и оставио је у животу да имамо шансе да се боримо за опстанак у лиги.  Екипа има потенцијал још да напредује у неким сегментима. Даћу све од себе и потрудити се да остваримо зарцтани циљ, а то је опстанак у лиги, изјавио је Тркуља.

Звијезда 09 у 24. Колу дочекује екипу Широки Бријег. Меч се игра у суботу 30. марта са почетком у 13:30 сати на стадиону у Угљевику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана