Стојановић: Играчи су мотивисани да на Кипру дају максимум

Tанјуг
Foto: ФС Србије

СТАРА ПАЗОВА - Директор фудбалске репрезентације Србије Стеван Стојановић рекао је да су играчи послије пораза од Русије мотивисани да у понедјељак на Кипру дају максимум.

„Пријатељске утакмице у марту имају своју сврху, користимо их за проверу, пре свега да селектор Драган Стојковић добије увид у форму играча који до сада нису били често на списку. И све провере, претходна у Русији, сад и на Кипру, служе да се добије увид у све“, почео је Стојановић разговор за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).  

Стојановић сматра да утакмица у Русији није права слика тима. 

„На страну то што се десило у Москви, мислим да је судија престрого донео одлуку о искључењу Гајића. Правила су у реду, али сви знамо да је утакмица у Москви имала посебну конотацију, поенту. Поражени смо, али мислим да је селектор могао да види оно што га занима и донесе неке одлуке пред другу проверу која нас очекује, на Кипру“, додао је легендарни голман Црвене звезде. 

Остале су још три провјере до старта на Европском првенству. 

„Следи Кипар, а затим две веома озбиљне провере пред мечеве на Европском првенству, дуели са Аустријом у Бечу и Шведском у Стокхолму. Две јаке, добре провере, довољно да селектор добије јасну слику, чисту ситуацију пред оно што нас очекује у Немачкој“, истакао је Стојановић. 

Додао је да је расположење на тренингу пред одлазак на Кипар добро, атмосфера позитивна, а играчи спремни за утакмицу против Кипра. 

„Без обзира на пораз у Русији, играчи су свесни свега, пружиће максимум на Кипру, а очекујем наравно исто и на утакмицама које представљају последњу глазуру пред први меч са Енглеском на Првенству Европе“, подвукао је директор репрезентације. 

Данас ће провјере имати и наши ривали у групној фази Првенства Европе, Енглези се састају са Бразилом, а снаге ће одмерити Данска и Швајцарска. 

„Гледаћемо оба меча, поготово људи који су у стручном штабу уз селектора Стојковића. Урадиће наравно детаљну анализу свега виђеног“, изјавио је Стојановић. 

Легендарни голман истиче на крају да је некадашња његова позиција у тиму одлично покривена.  

„Имамо јако квалитетне голмане, Петровић је примио четири гола, али није крив ни за један, тако да ће он, Вања и Рајко конкурисати за то једно место између статива“, закључио је Стојановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана