Станојевић: Дошао сам да завршим започети посао, овог пута идем до краја

Танјуг
Foto: Телеграф.рс

БЕОГРАД - Нови тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је данас да је одлучио да се врати у клуб из Хумске зато што жели да заврши започети посао.

Станојевић је данас званично представљен као нови тренер фудбалера Партизана. Он је са црно-бијелима потписао трогодишњи уговор.

“Свакога занима разлог зашто сам се вратио. Прва ствар је што нисам завршио започети посао, отишао сам у једном тренутку где по мојој процени мислим да сам погрешио. Жао ми је што сам отишао. Имам изазов да посао завршим”, рекао је Станојевић на конференцији за медије. 

Станојевић је водио Партизан у два мандата на 175 утакмица и забележио је 133 победе, 19 ремија и 23 пораза.

“Друга ствар, наравно, као сваки тренер имам своју амбицију, изазов и ово је један велики изазов за мене, када вас зове Партизан, морате да размислите. Нисам имао представу да ћу се вратити. Пре неколико дана смо први пут ступили у контакт, генерално ни на крај памети није било да ћу се вратит. Када вас Партизан зове, морате да размишљате о томе, изазов број један. Друга ствар је то да у разговорима постоје уверавања да ћемо бити појачани у свим структурама клуба и играчком и руководећим, што је важно, да будемо на свим нивоима”, додао је нови тренер Партизана.

Он је подсјетио да је уговор са клубом из Хумске потписао на три године.

“Срећан сам, зато сам потписао на три године, не као раније, јер мислим да је потребно време да се неке ствари ураде. Овог пута идем до краја. Идем до краја, сви заједно, надам се са што више навијача”, рекао је Станојевић.

Станојевић је нагласио да су клубу потребна појачања и да је о томе разговарао са управом.

“Морам да кажем, ја сам тренер, не могу да причам о томе, у смислу да ли су промене или нешто тако, ја само могу да кажем да је нама потребно појачање. Појачање у сваком смислу те речи, надам се да сам био јасан, из тог разлога смо причали о свему, јер, знате како, кад долазите други пут, сви хоћемо да се дигнемо на виши ниво, ја сам напредовао у Турској, бољи сам него што сам био. Ми хоћемо да напредујемо, добио сам уверавања да ће то ићи и у појачањима, на свим нивоима, ја бих то тако формулисао, да не будем погрешно схваћен, нисам ништа условљавао, причали смо заједно, то је моја жеља. Добио сам уверења, то је био један од три разлога зашто сам се вратио, а иначе врло важан фактор”, изјавио је Станојевић.

Нови тренер Партизана је говорио о циљевима у Европи и домаћем првенству.

“Партизан има увек највише циљеве, увек маштамо о Лиги шампиона, знамо противнике. О свему ми маштамо, циљ је да играмо Европу, то је обавеза, не само циљ. Е, сад како ћемо, мој последњи мандат је била осмина финала, Лиге конференција, сад се надамо вишем степенику, макар по лиги, тешко је, али видећемо. Покушаћемо што пре да направимо помак, не можете да очекивате ништа, зато сам дошао, да будем конкурентан. Видећемо, сачекаћемо шта ће се десити, време ће показати, да сачекамо наредни период и видимо шта ће се десити код нас”, закључио је Станојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана