Stanojević: Došao sam da završim započeti posao, ovog puta idem do kraja

Tanjug
Foto: Telegraf.rs

BEOGRAD - Novi trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je danas da je odlučio da se vrati u klub iz Humske zato što želi da završi započeti posao.

Stanojević je danas zvanično predstavljen kao novi trener fudbalera Partizana. On je sa crno-bijelima potpisao trogodišnji ugovor.

“Svakoga zanima razlog zašto sam se vratio. Prva stvar je što nisam završio započeti posao, otišao sam u jednom trenutku gde po mojoj proceni mislim da sam pogrešio. Žao mi je što sam otišao. Imam izazov da posao završim”, rekao je Stanojević na konferenciji za medije. 

Stanojević je vodio Partizan u dva mandata na 175 utakmica i zabeležio je 133 pobede, 19 remija i 23 poraza.

“Druga stvar, naravno, kao svaki trener imam svoju ambiciju, izazov i ovo je jedan veliki izazov za mene, kada vas zove Partizan, morate da razmislite. Nisam imao predstavu da ću se vratiti. Pre nekoliko dana smo prvi put stupili u kontakt, generalno ni na kraj pameti nije bilo da ću se vratit. Kada vas Partizan zove, morate da razmišljate o tome, izazov broj jedan. Druga stvar je to da u razgovorima postoje uveravanja da ćemo biti pojačani u svim strukturama kluba i igračkom i rukovodećim, što je važno, da budemo na svim nivoima”, dodao je novi trener Partizana.

On je podsjetio da je ugovor sa klubom iz Humske potpisao na tri godine.

“Srećan sam, zato sam potpisao na tri godine, ne kao ranije, jer mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Ovog puta idem do kraja. Idem do kraja, svi zajedno, nadam se sa što više navijača”, rekao je Stanojević.

Stanojević je naglasio da su klubu potrebna pojačanja i da je o tome razgovarao sa upravom.

“Moram da kažem, ja sam trener, ne mogu da pričam o tome, u smislu da li su promene ili nešto tako, ja samo mogu da kažem da je nama potrebno pojačanje. Pojačanje u svakom smislu te reči, nadam se da sam bio jasan, iz tog razloga smo pričali o svemu, jer, znate kako, kad dolazite drugi put, svi hoćemo da se dignemo na viši nivo, ja sam napredovao u Turskoj, bolji sam nego što sam bio. Mi hoćemo da napredujemo, dobio sam uveravanja da će to ići i u pojačanjima, na svim nivoima, ja bih to tako formulisao, da ne budem pogrešno shvaćen, nisam ništa uslovljavao, pričali smo zajedno, to je moja želja. Dobio sam uverenja, to je bio jedan od tri razloga zašto sam se vratio, a inače vrlo važan faktor”, izjavio je Stanojević.

Novi trener Partizana je govorio o ciljevima u Evropi i domaćem prvenstvu.

“Partizan ima uvek najviše ciljeve, uvek maštamo o Ligi šampiona, znamo protivnike. O svemu mi maštamo, cilj je da igramo Evropu, to je obaveza, ne samo cilj. E, sad kako ćemo, moj poslednji mandat je bila osmina finala, Lige konferencija, sad se nadamo višem stepeniku, makar po ligi, teško je, ali videćemo. Pokušaćemo što pre da napravimo pomak, ne možete da očekivate ništa, zato sam došao, da budem konkurentan. Videćemo, sačekaćemo šta će se desiti, vreme će pokazati, da sačekamo naredni period i vidimo šta će se desiti kod nas”, zaključio je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana