Србија славила у Подгорици уз игру за заборав

Д.Д.
Foto: танјуг

ПОДГОРИЦА - Србија је остварила и другу побједу у квалификацијама за Европско првенство. Савладана је Црна Гора 2:0, али игра изабраника селектора Драгана Стојковића на стадиону"Под Горицом" је разочарала, посебно у првом дијелу.

Селектор Драган Стојковић изненадио је са почетним саставом у којем је Филип Ђуричић играо по десној страни, док су испред одбране били везисти Марко Грујић и Иван Илић. Ова постава није добро функционисала, па је Србија у првих 45 минута била безидејна. 

Најбољу шансу имао је Вукан Савићевић након што се голман Србије Вања Милинковић Савић поигравао па је изгубио лопту. Ипак, успио је чувар мреже да интервенише након покушаја играча Црне Горе и сачувао је свој гол. Србија је запријетила само преко Александра Митровића у 29. минуту када је нападач "орлова" шутирао преко гола.

У наставку селекција Драгана Стојковића је кренула офанзивније а улазак Андрије Живковића донио је неопходну енергију, као и улазак Душана Влаховића што ће се показати као кључни потез. Ипак прву праву шансу имали су домаћи када је ударац Стевана Јоветића одбранио голман Милинковић Савић.

Србија је повела у 78.минуту. Тадић и Младеновић су добро одиграли , лијеви бек је упутио лопту ка Душану Влаховићу, који је мајсторски реаговао и послао лопту у мрежу за вођство гостију.

У судијској надокнади услиједила је контра "орлова" коју је повео Саша Лукића а другим голом крунисао Влаховић за коначан резултат.

Утакмица је иначе протекла без инцидената. Химна Србије је испраћена аплаузом. Након два кола Србија има шест бодова а Црна Гора је остала на три.

Стојковић: Знали смо да морамо да будемо стрпљиви, то је најважније у фудбалу

Знали смо да ће да буде тешко. И пре меча сам говорио да је Црна Гора јако квалитетна екипа, одиграли су еуфорично у првом делу, са пуно темпа, пресинга, а ми смо знали да морамо да будемо стрпљиви, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси послије побједе у Подгорици.

 “Стрпљење је најважнија ствар у фудбалу. После тог првог полувремена у коме је Црна Гора била доминантна знао сам да морамо да направимо измене и погодили смо, довољно је рећи да је Влаховић дао два гола”, рекао је Стојковић за РТС.

На констатацију да Србија опет није примила гол, с обзиром да је на старту квалификација надиграла Литванију, такође 2:0, Стојковић је рекао:

“Камо среће да је и у Катару било тако. То све улива самопоуздање за играче у последњој линији, за бочне играче. Генерално је “клин-шит” важан за екипу”. Пикси је додао да Црној Гори жели да победи све до краја, осим у Београду, али да Србија гледа само себе. “Други нека виде шта ће и како ће. Нас интересује сада само 20. јун и Бугарска у Разграду”, поручио је селектор Србије.

Додик честитао побједу фудбалерима Србије

Предсједник Републике Српске честитао је фудбалерима Србије на побједи против Црне Горе.

- Вјерујем да ћете и у осталим утакмицама квалификација за Европско првенство бити овако успјешни. Република Српска је увијек уз вас - каже Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана