Srbija slavila u Podgorici uz igru za zaborav

D.D.
Foto: tanjug

PODGORICA - Srbija je ostvarila i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Savladana je Crna Gora 2:0, ali igra izabranika selektora Dragana Stojkovića na stadionu"Pod Goricom" je razočarala, posebno u prvom dijelu.

Selektor Dragan Stojković iznenadio je sa početnim sastavom u kojem je Filip Đuričić igrao po desnoj strani, dok su ispred odbrane bili vezisti Marko Grujić i Ivan Ilić. Ova postava nije dobro funkcionisala, pa je Srbija u prvih 45 minuta bila bezidejna. 

Najbolju šansu imao je Vukan Savićević nakon što se golman Srbije Vanja Milinković Savić poigravao pa je izgubio loptu. Ipak, uspio je čuvar mreže da interveniše nakon pokušaja igrača Crne Gore i sačuvao je svoj gol. Srbija je zaprijetila samo preko Aleksandra Mitrovića u 29. minutu kada je napadač "orlova" šutirao preko gola.

U nastavku selekcija Dragana Stojkovića je krenula ofanzivnije a ulazak Andrije Živkovića donio je neophodnu energiju, kao i ulazak Dušana Vlahovića što će se pokazati kao ključni potez. Ipak prvu pravu šansu imali su domaći kada je udarac Stevana Jovetića odbranio golman Milinković Savić.

Srbija je povela u 78.minutu. Tadić i Mladenović su dobro odigrali , lijevi bek je uputio loptu ka Dušanu Vlahoviću, koji je majstorski reagovao i poslao loptu u mrežu za vođstvo gostiju.

U sudijskoj nadoknadi uslijedila je kontra "orlova" koju je poveo Saša Lukića a drugim golom krunisao Vlahović za konačan rezultat.

Utakmica je inače protekla bez incidenata. Himna Srbije je ispraćena aplauzom. Nakon dva kola Srbija ima šest bodova a Crna Gora je ostala na tri.

Stojković: Znali smo da moramo da budemo strpljivi, to je najvažnije u fudbalu

Znali smo da će da bude teško. I pre meča sam govorio da je Crna Gora jako kvalitetna ekipa, odigrali su euforično u prvom delu, sa puno tempa, presinga, a mi smo znali da moramo da budemo strpljivi, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi poslije pobjede u Podgorici.

 “Strpljenje je najvažnija stvar u fudbalu. Posle tog prvog poluvremena u kome je Crna Gora bila dominantna znao sam da moramo da napravimo izmene i pogodili smo, dovoljno je reći da je Vlahović dao dva gola”, rekao je Stojković za RTS.

Na konstataciju da Srbija opet nije primila gol, s obzirom da je na startu kvalifikacija nadigrala Litvaniju, takođe 2:0, Stojković je rekao:

“Kamo sreće da je i u Kataru bilo tako. To sve uliva samopouzdanje za igrače u poslednjoj liniji, za bočne igrače. Generalno je “klin-šit” važan za ekipu”. Piksi je dodao da Crnoj Gori želi da pobedi sve do kraja, osim u Beogradu, ali da Srbija gleda samo sebe. “Drugi neka vide šta će i kako će. Nas interesuje sada samo 20. jun i Bugarska u Razgradu”, poručio je selektor Srbije.

Dodik čestitao pobjedu fudbalerima Srbije

Predsjednik Republike Srpske čestitao je fudbalerima Srbije na pobjedi protiv Crne Gore.

- Vjerujem da ćete i u ostalim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti ovako uspješni. Republika Srpska je uvijek uz vas - kaže Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana