Слободан Старчевић званично преузео Борац из Козарске Дубице

Дарко Драгичевић
Слободан Старчевић званично преузео Борац из Козарске Дубице

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Слободан Старчевић званично је нови тренер фудбалског клуба Борац из Козарске Дубице. Поменути стручњак већ је одрадио прве тренинге с екипом и упознао се са ситуацијом.

Искусни тренер који је током каријере водио Борац, Рудар Приједор, Крупу, Тузла сити и Радник те је био селектор младе репрезентације Бих, након годину дана паузе враћа се позиву.

Борац је повратник у Прву лигу Републике Српске, а након 13 . кола се налази на 15. позицији са само 12 бодова. Дубичани су остварили три побједе уз три ремија и седам пораза, а након доброг старта упали су у резултатску кризу.

Наиме, већ седам кола екипа не зна за тријумф, а остварили су само два ремија. Посљедњи пут су славили 16. септембра када су савладали Вележ с 2:1 на домаћем терену.

Свјестан је Старчевић шта га очекује у новом клубу.

- Прије свега захвалио бих управи клуба и предсједнику на указаном повјерењу. Сигурно је да нас очекује доста посла у наредном периоду, да дигнемо екипу и вратимо јој пољуљано самопоуздање. Борац је у резултатској кризи која траје већ неко вријеме, а сигурно је да ће нам бити потребно вријеме како бисмо посложили неке ствари - истакао је нови тренер.

Борац је у неколико мечева у досадашњем дијелу шампионата губио након што је повео и имао предност, али је онда долазило до преокрета. Управо ће први задатак новог тренера бити да психички подигне екипу након пораза.

- То ће сигурно да буде први задатак да вратим самопоуздање играчима. Борац има веома квалитетне појединце, али тренутно нема тим. Потребно је да направимо екипу од ових играча и да знају шта се од њих очекује током мечева и да сви иду ка једном циљу, а то је побједа. Сигурно да је тријумф најбољи лијек за подизање самопоуздања. Овај дио до краја јесење полусезоне искористићемо како бисмо видјели који играчи могу да испуне захтјеве прволигашког фудбала, ко жели да се стави у службу клуба па ћемо имати пуно јаснију слику до зимског прелазног рока - додао је искусни стручњак.

Циљ Борца јесте то да у овом шампионату избјегне борбу за опстанак.

- Тренутно се налазимо у доњем дијелу и сигурно да нам је жеља да у наставку Борац приказује боље партије. Ништа не може да се направи преко ноћи, али уз добар рад вјерујем да можемо дигнути екипу и да екипа у наставку шампионата може остварити циљ, а то је да оде из опасне зоне и да буде стабилан прволигаш Републике Српске - истакао је на крају Старчевић.

Тежак распоред

Борац ће до краја јесењег дијела имати веома тежак распоред у првенству уз обавезе у Купу Српске.

- Играмо против Леотара, Лакташа, БСК-а, а у купу против Козаре. Све су то екипе које желе да буду у врху и које ће да буду прави тест за екипу да покажу шта знају и обезбиједе своје мјесто у екипи и за наредну годину - истакао је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана