Slobodan Starčević zvanično preuzeo Borac iz Kozarske Dubice

Darko Dragičević
Slobodan Starčević zvanično preuzeo Borac iz Kozarske Dubice

KOZARSKA DUBICA - Slobodan Starčević zvanično je novi trener fudbalskog kluba Borac iz Kozarske Dubice. Pomenuti stručnjak već je odradio prve treninge s ekipom i upoznao se sa situacijom.

Iskusni trener koji je tokom karijere vodio Borac, Rudar Prijedor, Krupu, Tuzla siti i Radnik te je bio selektor mlade reprezentacije Bih, nakon godinu dana pauze vraća se pozivu.

Borac je povratnik u Prvu ligu Republike Srpske, a nakon 13 . kola se nalazi na 15. poziciji sa samo 12 bodova. Dubičani su ostvarili tri pobjede uz tri remija i sedam poraza, a nakon dobrog starta upali su u rezultatsku krizu.

Naime, već sedam kola ekipa ne zna za trijumf, a ostvarili su samo dva remija. Posljednji put su slavili 16. septembra kada su savladali Velež s 2:1 na domaćem terenu.

Svjestan je Starčević šta ga očekuje u novom klubu.

- Prije svega zahvalio bih upravi kluba i predsjedniku na ukazanom povjerenju. Sigurno je da nas očekuje dosta posla u narednom periodu, da dignemo ekipu i vratimo joj poljuljano samopouzdanje. Borac je u rezultatskoj krizi koja traje već neko vrijeme, a sigurno je da će nam biti potrebno vrijeme kako bismo posložili neke stvari - istakao je novi trener.

Borac je u nekoliko mečeva u dosadašnjem dijelu šampionata gubio nakon što je poveo i imao prednost, ali je onda dolazilo do preokreta. Upravo će prvi zadatak novog trenera biti da psihički podigne ekipu nakon poraza.

- To će sigurno da bude prvi zadatak da vratim samopouzdanje igračima. Borac ima veoma kvalitetne pojedince, ali trenutno nema tim. Potrebno je da napravimo ekipu od ovih igrača i da znaju šta se od njih očekuje tokom mečeva i da svi idu ka jednom cilju, a to je pobjeda. Sigurno da je trijumf najbolji lijek za podizanje samopouzdanja. Ovaj dio do kraja jesenje polusezone iskoristićemo kako bismo vidjeli koji igrači mogu da ispune zahtjeve prvoligaškog fudbala, ko želi da se stavi u službu kluba pa ćemo imati puno jasniju sliku do zimskog prelaznog roka - dodao je iskusni stručnjak.

Cilj Borca jeste to da u ovom šampionatu izbjegne borbu za opstanak.

- Trenutno se nalazimo u donjem dijelu i sigurno da nam je želja da u nastavku Borac prikazuje bolje partije. Ništa ne može da se napravi preko noći, ali uz dobar rad vjerujem da možemo dignuti ekipu i da ekipa u nastavku šampionata može ostvariti cilj, a to je da ode iz opasne zone i da bude stabilan prvoligaš Republike Srpske - istakao je na kraju Starčević.

Težak raspored

Borac će do kraja jesenjeg dijela imati veoma težak raspored u prvenstvu uz obaveze u Kupu Srpske.

- Igramo protiv Leotara, Laktaša, BSK-a, a u kupu protiv Kozare. Sve su to ekipe koje žele da budu u vrhu i koje će da budu pravi test za ekipu da pokažu šta znaju i obezbijede svoje mjesto u ekipi i za narednu godinu - istakao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana