Реми Лакташа и Рудара по мјери Радника

ГС
Реми Лакташа и Рудара по мјери Радника

Шампионска трка у Првој лиги РС још није завршена, али је Радник сасвим близу повратка у Премијерлигу БИХ, што би могло да буде озваничено већ у наредном колу.

Бијељинци су данас добили добре вијести пошто су другопласирани Лакташи и трећепласирани Рудар ремизирали 1:1, па сада Радник има 13 бодова више од првог пратиоца.

То значи да уколико Радник у неђељу савлада Фочу већ у наредном колу побједом против Жељезничара мможе обезбиједити шампионску титулу, без обзира на исходе осталих мечева.

Лакташи су у суботу повели у 14 минуту голом Турањанина и чинило се да ће суморни април ипак окончати тријумфом, међутим, Патрик Гбегбе је 20 минута касније изједначио на, испоставиће се, коначних 1:1.

Тако су током овог мјесеца уз три пораза и једну побједу и данашњи реми, а у сличној форми у парилу био је и Рудар који је уписао по два пораза и ремија, те једну побједу.

Након пораза 5:0 од Рудар Приједора требињски Леотар растао се са тренером Олегом Ћурићем, а ова „шок терапија“ је уродила плодом и херцеговачки клуб у суботу је уписао три бода побједом 1:0 против Славије. Након одласка Ћурића Требињце је на овом мечу водио помоћни тренер Анел Рамић.

Највише голова виђено је у Војковићима гђе је Фамос славио 3:2 против Вележа из Невесиња уз два гола Огњена Стјепановића.

Једину гостујућу побједу ове суботе уписала је Модрича која је савладала Дрину 2:1. Јунак гостију био је Алекса Спаић који је постигао оба поготка, а онај побједоносни у судијској надокнади.

Занимљиво је да је ово прва побједа Модриче у Зворнику послије 22 године! Посљедњи пут славили су против Дрине на њеном терену у новембру 2002. године, у сезони када је Модрича освојила шампионски пехар, што је до данас била и једина њена побједа остварена у Зворнику.

Мондо подсјећа, да је Модрича и даље на претпосљедњем мјесту на табели, са два бода иза Романије која држи позицију која води у плеј-оф, те четири мање од Љубића и Славије, екипа које су изнад зоне испадања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана