Познато када ће Меси "окачити копачке о клин"

ГС
Познато када ће Меси "окачити копачке о клин"

Фудбалер Интера из Мајамија Лионел Меси рекао је да ће завршити каријеру када буде осjетио да више не може да игра на високом нивоу.

Један од најбољих фудбалера свих времена није наговијестио да ће тај тренутак ускоро доћи, али је рекао да ће моћи да га препозна и да неће играти дуже него што је потребно.

"Знам да ћу оног тренутка када осјетим да више не могу да играм, када осјетим да више не уживам или ако не могу да помогнем саиграчима, завршити каријеру. Врло сам самокритичан. Знам када сам добар, када сам лош, када играм добро, а када лоше", рекао је Меси за један подкаст, пренио је Б92.

Меси је већи дио каријере успјешно играо за Барселону, одакле је 2021. године прешао у Пари Сен Жермен, а двије године касније у Интер из Мајамија. Он је 2022. са репрезентацијом Аргентине освојио Свјетско првенство у Катару, а 2023. добио је рекордну осму Златну лопту.

"Када будем осјетио да је вријеме да направим тај корак, то ћу урадити не мислећи на године. Ако се осјећам добро, увијек ћу покушавати да наставим да се такмичим, пошто је то оно што волим и оно што знам да радим. Још нисам размишљао о томе шта ћу да радим када се повучем. Сада покушавам да уживам у фудбалу из дана у дан, да уживам у тренуцима и да не мислим о животу послије фудбала", навео је Меси.

Највише успјеха имао је у Барселони, гдје је за 17 година, између осталог, освојио 10 шампионских титула у Примери и четири титуле Лиге шампиона. Због финансијских проблема клуба није могао да продужи уговор и као слободан играч прешао је у Пари Сен Жермен.

Он је признао да никада није хтио да напусти Барселону и да му је било изузетно тешко када је одлазио.

"Била је тешка промјена, пошто ми је ишло веома добро у Барселони и мислио сам да ћу остати тамо. Нисам био спреман за одлазак, све се догодило врло брзо. Морао сам за један дан да изградим живот, да упознам неку другу лигу, други клуб, нову свлачионицу. То је била промјена коју нисмо тражили и због тога је било тешко на почетку", рекао је Меси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана