Партизан мијења име!

Агенције
Партизан мијења име!

На сједници спортског друштва Партизан којом је предсједавао Остоја Мијаиловић, одлучено је да се крене у процес промјене имена ЈСД Партизан.

"Под тачком разно прихваћен је предлог УО Друштва да се формира радно тело које ће у наредном периоду организовати јавну расправу везану за промену имена Југословенског спортског друштва 'Партизан'. Наиме, како је речено, у клубовима и црно-белој јавности се већ дужи низ година разговара на ову тему и том приликом износе различита мишљења. Стиче се утисак да се у јавности у појединим приликама име ЈСД Партизан злоупотребљава и омаловажава, чиме се наноси штета Друштву и његовим члановима", наведено је на сајту ЈСД Партизан.

Стога јавна расправа, додаје се даље, има за циљ да се цјелокупна црно-бијела јавност ‒ и нико други ‒ одреди према овом питању, те да одлуку о томе донесу сви навијачи Партизана на основу демократског процеса, у коме ће свако имати право да аргументовано заступа свој став.

"Јавности је посебно важно нагласити да је разговор у оквиру клубова о овом питању присутан већ дужи период, али, с обзиром да је реч о одлуци од велике важности, постоји општа сагласност да је у процес одлучивања потребно укључити све партизановце пре доношења било каквог далекосежнијег решења", наведено је на сајту ЈСД Партизан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана