Марин: Звездина трансфер политика исправна и најбоља могућа

Танјуг
Foto: ФК Звезда

АМСТЕРДАМ - Политика нашег клуба када су трансфери у питању се још једном потврдила као исправна.

На састанку Асоцијације европских клубова, ком сам присуствовао у Амстердаму, људи из Нордсјеланда су представили свој програм и наишли на опште одобравање приказавши идеалну продају за играче на следећи начин, а као што је познато и Звезда тако функционише, изјавио је технички директор црвено-бијелих Марко Марин.

“Идејна политика, која је потврђена и статистичким подацима јесте да млади фудбалери највећу тржишну вредност достижу, када имају између 18 и 20 година. Оптималан број утакмица које треба да одиграју пре продаје је између 30 и 60, а уколико говоримо о временском периоду „прозор” за продају је најпогоднији у максимално годину и по дана. Након тога је све теже продати играча”, објаснио је Марин.

Ово је уједно и филозофија једног од најпризнатијих система за развој младих играча у свету чији су део Брентфорд, Нордсјеланд и академија Рајт то Дрим из Гане.

Конкретно, Нордсјеланд је таквом филозофијом дошао до тога да Ернеста Нуаму прода за 25 милиона евра у Лион, а затим и Ибрахима Османа за 16 милиона евра у Вест Хем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана