Ко је платио милион евра за Алвешову слободу?

GS
Foto: SportSport

Дани Алвеш је изашао из затвора у околини Барселоне, с обзиром на то да је плаћена кауција у износу од милион евра.

Бразилац је иза решетака провео 14 мјесеци и сада је на слободи, условној, преноси Спорт Клуб.

Алвеш је осуђен у фебруару на четири и по године затвора због силовања жене у ноћном клубу у Барселони 31. децембра 2022. године. Међутим, суд у Барселони је прошле недјеље одлучио да пусти бразилског фудбалера на слободу уз кауцију од милион евра до изрицања коначне пресуде.

Многима је било чудно како сам фудбалер, који је зарадио много новца током каријере, нема потребан износ за кауцију. Ипак, то је била чињеница, па су у помоћ морали да прискоче пријатељи. А Дани их очигледно има.

Најприје је Алвеша спасао још веће казне Нејмар, који је исплатио 150.000 евра одштете дјевојци која је била жртва, па је казна ублажена за 50 одсто, осуђен је на четири и по године затвора.

Нејмар је био и главни кандидат да уплати кауцију у износу од милион евра, али је касније од тога, вјероватно под притиском јавности, одустао. Што је аутоматски значило да Алвеш још неколико дана мора да проведе у затвору.

И тада се појавио спаситељ, ни мање ни више него нападач Атлетико Мадрида Мемфис Депај. Дани Алвеш и холандски фудбалер заједно су наступали за Барселону, не претјерано дуго, али су очигледно постали веома блиски.

Алвеш је поред ове цифре морао да преда оба пасоша која посједује (бразилски и шпански), а биће и константно под полицијском присмотром, уз забрану приближавања жртви силовања.

Депај је иначе недавно говорио о законским проблемима својих пријатеља са терена. Дотакао се Алвеша, Бењамина Мендија и Квинсија Промеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана