Клинсман позвао у репрезентацију Сон Џун Хоа, који се налази у кинеском затвору

Танјуг
Клинсман позвао у репрезентацију Сон Џун Хоа, који се налази у кинеском затвору

СЕУЛ - Селектор репрезентације Јужне Кореје Јирген Клинсман саопштио је списак играча за предстојеће пријатељске мечеве са Перуом и Салвадором, а на њему је и фудбалер Шандун Тајшана Сон Џун Хо, који се скоро четири недеље налази у кинеском затвору, преноси АП.

Хо је 2021. године освојио титулу у Кини са Шандуном.

Он је прије скоро четири недеље ухапшен на аеродрому у Шангају под сумњом да је примио мито. Хо је прошле године играо за репрезентацију Јужне Кореје на Светском првенству у Катару.

Кинески медији су прошлог месеца пренели да се оптужбе за подмићивање односе на наводно намештање утакмица, у које је умешан тренер Хао Веј. Због сумње на корупцију у Кини је ухапшено десетак особа, међу којима је и бивши селектор фудбалске репрезентације Ли Те.

Фудбалски савез Јужен Кореје (КФА) саопштио је да је упркос посетама Кини прикупљено мало информација о природи оптужби против играча Шандуна

"Не знамо у каквом је физичком и психичком стању Хо, али је важно да му пружимо подршку. Јасно је да смо сви шокирани ситуацијом. Заиста се надамо и молимо да буде ослобођен. Али то није у нашим рукама.

Он је на списку у случају да се нешто догоди", рекао је Клинсман, који је у фебруару именован за новог селектора Јужне Кореје. Јужна Кореја ће 16. јуна играти пријатељски меч са Перуом, а четири дана касније састаће се са Салвадором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана