Klinsman pozvao u reprezentaciju Son Džun Hoa, koji se nalazi u kineskom zatvoru

Tanjug
Klinsman pozvao u reprezentaciju Son Džun Hoa, koji se nalazi u kineskom zatvoru

SEUL - Selektor reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman saopštio je spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve sa Peruom i Salvadorom, a na njemu je i fudbaler Šandun Tajšana Son Džun Ho, koji se skoro četiri nedelje nalazi u kineskom zatvoru, prenosi AP.

Ho je 2021. godine osvojio titulu u Kini sa Šandunom.

On je prije skoro četiri nedelje uhapšen na aerodromu u Šangaju pod sumnjom da je primio mito. Ho je prošle godine igrao za reprezentaciju Južne Koreje na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kineski mediji su prošlog meseca preneli da se optužbe za podmićivanje odnose na navodno nameštanje utakmica, u koje je umešan trener Hao Vej. Zbog sumnje na korupciju u Kini je uhapšeno desetak osoba, među kojima je i bivši selektor fudbalske reprezentacije Li Te.

Fudbalski savez Južen Koreje (KFA) saopštio je da je uprkos posetama Kini prikupljeno malo informacija o prirodi optužbi protiv igrača Šanduna

"Ne znamo u kakvom je fizičkom i psihičkom stanju Ho, ali je važno da mu pružimo podršku. Jasno je da smo svi šokirani situacijom. Zaista se nadamo i molimo da bude oslobođen. Ali to nije u našim rukama.

On je na spisku u slučaju da se nešto dogodi", rekao je Klinsman, koji je u februaru imenovan za novog selektora Južne Koreje. Južna Koreja će 16. juna igrati prijateljski meč sa Peruom, a četiri dana kasnije sastaće se sa Salvadorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana