Фудбалери Бајерна и Реала чине други полуфинални пар Лиге шампиона

Тањуг
Фудбалери Бајерна и Реала чине други полуфинални пар Лиге шампиона

Фудбалери Бајерна и мадридског Реала играће међусобно у полуфиналу Лиге шампиона пошто су вечерас елиминисали Арсенал побједом 1:0, односно Манчестер Сити пеналима - 4:3 (1:1 у регуларном току).

Након 3:3 у првом мечу у Мадриду, реванш у Манчестеру није био тако спектакуларан, а на крају је окончан извођењем пенала.

Први пут од сезоне 2004/05 једнаестерци су одлучивали исход четвртфинала Лиге шампиона и први пут је Манчестер Сити поражен у пенал серији, претходна три пута "грађани" су пролазили даље.

У првој серији голман Ситија Едерсон брани ударац Луке Модрића, али затим чувар мреже Реала Андреј Луњин брани веома лоше ударце Бернарда Силве и Матеа Ковачића.

Сви остали играчи мадридског клуба постижу голове са беле тачке и доносе Реалу пласман у полуфинале.

Што се тиче регуларног тока меча, Реал је на "Етихаду" повео већ у 12. минуту, Родриго је из другог покушаја, након одбране Едерсона, успиоо да пошаље лопту у мрежу из непосредне близине. Сити је после тога углавном контролисао игру и нападао, али није стизао до стоодстотних прилика.

Домаћин је напокон изједначио у 76. минуту, Кевин де Брујне је матирао до тада одличног голмана Реала Луњина.

Бајерн је до побједе против Арсенала стигао голом Јозуе Кимиха у 63. минуту. Везиста је био стријелац након додавања Рафаела Гереира.

Послије 2:2 у првом мечу у Лондону Бајерну је минимална побједа била довољна за пролаз у полуфинале.

Тако је тренер Бајерна Томас Тухел постао је први њемачки стручњак који са три различита клуба играо у полуфиналу Лиге шампиона, раније је то успио са Пари Сен Жерменом и Челсијем, са којим је 2021. године и освојио "ушати пехар".

Бајерн је елиминацијом Арсенала омогућио аустријском Салцбургу да игра Светско клупско првенство наредног љета у Сједињеним Америчким Државама.

Подсјетимо, други полуфинални пар чине Борусија из Дортмунда и Пари Сен Жермен.

Прве утакмице полуфинала играће се 30. априла и 1. маја, а реванши 7. и 8. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана