Фудбалер Звијезде 09 Лука Малић дебитовао за нови клуб: Побједа која даје наду

Дарко Пашагић
Фудбалер Звијезде 09 Лука Малић дебитовао за нови клуб: Побједа која даје наду

БИЈЕЉИНА - Дебитантску утакмицу у Премијер лиги и нови клуб лијеви бек Звијезде 09 Лука Малић памтиће по великој побједи над Сарајевом од 1:0, која је клубу из етно-села Станишићи продужила наду да до краја сезоне могу да изборе опстанак.

Изабраници Дарка Милисављевића храбро су се носили са екипом са “Кошева”, коју је срушио Годсвил Вазде поготком у трећем минуту судијске надокнаде. Био је то тренутак за велику радост домаћих фудбалера, који су по окончању меча дуго остали на терену не вјерујући да су на плећа положили ривала, који се бори за сам врх табеле.

- Била је ово за све нас у клубу велика утакмица и побједа од огромног значаја, која ће нам много значити, прије свега на психолошком плану. Многи су нас одавно отписали, али ми и даље вјерујемо у себе и надамо се да можемо обезбиједити опстанак. Чињеница да су нас отписали у нама је пробудила још већи инат и играћемо док год има наде да можемо стићи до циља - истакао је Малић, који је редове Звијезде 09 дошао почетком фебруара.

Иако је ситуација веома тешка због лошег бодовног салда оствареног у првом дијелу сезоне, 23-годишњи Бањалучанин је нагласио да је атмосфера у клубу одлична и да све функционише у најбољем реду.

- Имам само ријечи хвале за све људе у клубу који се максималном труде да фудбалерима ништа не недостаје. Имамо одличне услове за тренирање, теретане, сауне, све у свему више него добро. Да би све ово било идеално, недостају само бољи резултати - наставио је Малић, који је уговор са Звијездом потписао до 30. јуна ове године.

Звијезда 09 у 21. колу премијерлигашког такмичења у суботу од 13 часова гостује на стадиону “Тушањ”, гдје ће снаге одмјерити са директним конкурентом у борби за опстанак Тузла ситијем.

- Побједом над Сарајевом заостатак над премијерлигашем из Симиног Хана смо смањили на пет бодова. Зато овај сусрет има за нас вишеструки значај. Наиме, у случају евентуалне побједе на овом гостовању смањили бисмо заостатак на само два бода и онда бисмо у преосталих 11 утакмица имали прилично реалне шансе да се изборимо за опстанак. Сви смо тога свјесни и знамо колики је улог у овом сусрету. Иако је наш ривал промијенио тренера и довео доста нових играча у зимској паузи, нису баш најбоље кренули у наставку сезоне. Надам се да неће проиграти ни против нас и да ћемо са “Тушња” донијети прве гостујуће бодове ове сезоне, са којима бисмо најавили и дефинитивни бијег са зачеља - додао је Малић.

Жељезничар Спорт тим

Лука Малић поникао је у бањалучком Жељезничар Спорт тиму, за који га по његовим ријечима вежу најљепше успомене.

- Иако сам играо и сарајевски Жељезничар и за Раднички 1923 из Крагујевца вријеме проведено на “Предграђу” се не заборавља. Први дио сезоне у којем сам носио дрес Бањалучана одиграли смо коректно, а у прољећним биткама екипа ће бити додатно подмлађења. Међутим, не сумњам да ће тренер Бранислав Крунић и његови сарадници поново наћи добитну комбинацију и да ће Жељезничар Спорт тим остати у горњем дијелу табеле Прве лиге Републике Српске - рекао је Малић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана