Fudbaler Zvijezde 09 Luka Malić debitovao za novi klub: Pobjeda koja daje nadu

Darko Pašagić
Fudbaler Zvijezde 09 Luka Malić debitovao za novi klub: Pobjeda koja daje nadu

BIJELjINA - Debitantsku utakmicu u Premijer ligi i novi klub lijevi bek Zvijezde 09 Luka Malić pamtiće po velikoj pobjedi nad Sarajevom od 1:0, koja je klubu iz etno-sela Stanišići produžila nadu da do kraja sezone mogu da izbore opstanak.

Izabranici Darka Milisavljevića hrabro su se nosili sa ekipom sa “Koševa”, koju je srušio Godsvil Vazde pogotkom u trećem minutu sudijske nadoknade. Bio je to trenutak za veliku radost domaćih fudbalera, koji su po okončanju meča dugo ostali na terenu ne vjerujući da su na pleća položili rivala, koji se bori za sam vrh tabele.

- Bila je ovo za sve nas u klubu velika utakmica i pobjeda od ogromnog značaja, koja će nam mnogo značiti, prije svega na psihološkom planu. Mnogi su nas odavno otpisali, ali mi i dalje vjerujemo u sebe i nadamo se da možemo obezbijediti opstanak. Činjenica da su nas otpisali u nama je probudila još veći inat i igraćemo dok god ima nade da možemo stići do cilja - istakao je Malić, koji je redove Zvijezde 09 došao početkom februara.

Iako je situacija veoma teška zbog lošeg bodovnog salda ostvarenog u prvom dijelu sezone, 23-godišnji Banjalučanin je naglasio da je atmosfera u klubu odlična i da sve funkcioniše u najboljem redu.

- Imam samo riječi hvale za sve ljude u klubu koji se maksimalnom trude da fudbalerima ništa ne nedostaje. Imamo odlične uslove za treniranje, teretane, saune, sve u svemu više nego dobro. Da bi sve ovo bilo idealno, nedostaju samo bolji rezultati - nastavio je Malić, koji je ugovor sa Zvijezdom potpisao do 30. juna ove godine.

Zvijezda 09 u 21. kolu premijerligaškog takmičenja u subotu od 13 časova gostuje na stadionu “Tušanj”, gdje će snage odmjeriti sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak Tuzla sitijem.

- Pobjedom nad Sarajevom zaostatak nad premijerligašem iz Siminog Hana smo smanjili na pet bodova. Zato ovaj susret ima za nas višestruki značaj. Naime, u slučaju eventualne pobjede na ovom gostovanju smanjili bismo zaostatak na samo dva boda i onda bismo u preostalih 11 utakmica imali prilično realne šanse da se izborimo za opstanak. Svi smo toga svjesni i znamo koliki je ulog u ovom susretu. Iako je naš rival promijenio trenera i doveo dosta novih igrača u zimskoj pauzi, nisu baš najbolje krenuli u nastavku sezone. Nadam se da neće proigrati ni protiv nas i da ćemo sa “Tušnja” donijeti prve gostujuće bodove ove sezone, sa kojima bismo najavili i definitivni bijeg sa začelja - dodao je Malić.

Željezničar Sport tim

Luka Malić ponikao je u banjalučkom Željezničar Sport timu, za koji ga po njegovim riječima vežu najljepše uspomene.

- Iako sam igrao i sarajevski Željezničar i za Radnički 1923 iz Kragujevca vrijeme provedeno na “Predgrađu” se ne zaboravlja. Prvi dio sezone u kojem sam nosio dres Banjalučana odigrali smo korektno, a u proljećnim bitkama ekipa će biti dodatno podmlađenja. Međutim, ne sumnjam da će trener Branislav Krunić i njegovi saradnici ponovo naći dobitnu kombinaciju i da će Željezničar Sport tim ostati u gornjem dijelu tabele Prve lige Republike Srpske - rekao je Malić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana