Дефанзивац Ранко Јокић донио радост Бањалучанима: Првенац у прави час

Дарко Драгичевић
Дефанзивац Ранко Јокић донио радост Бањалучанима: Првенац у прави час

БАЊАЛУКА - Дефанзивац Ранко Јокић није могао да замисли бољи тренутак да постигне првенац на званичним мечевима за Борац. Поуздани штопер добро се снашао у шеснаестерцу Жељезничара у судијској надокнади и погодио за 3:2 те велику побједу бањалучког тима.

Борац је против Жељезничара одиграо меч са пуно осцилација, а на крају је уз доста среће дошао до побједе којом су низ без пораза продужили на 13 утакмица и сачували предност у односу на ривале.

Јокић истиче да је пресрећан због гола.

- Дерби је заиста био чудан са пуно осцилација. Првих 30 минута смо одиграли сјајно, постигли два гола, а могли смо још који и да имамо убедљивију предност. Након тога смо својим грешкама дозволили ривалу да се врати. Сигурно да је било тешко када је Жељезничар изједначио на 2:2, али смо на крају успели постићи гол. Драго ми је због првенца у дресу Борца, надам се да није посљедњи, а посебно јер нам је донео три веома важна бода у дербију па смо се реванширали за пораз у Сарајеву. Често идем напред приликом прекида и посрећило ми се да затресем мрежу и донесем победу - истакао је Јокић.

Поуздани дефанзивац је због повреда пропустио уводни дио сезоне, али се затим усталио у задњој линији бањалучког тима. Истиче да је позитивно изненађен квалитетом лиге БиХ.

- Доживео сам повреду у пријатељској утакмици против Војводине па сам због тога пропустио почетак сезоне. Сигурно да нам је требало времена да се уклопимо, јер је доста нових играча и приметно је било да играмо све боље како време одмиче. Доказ је и ова серија успеха. Ово нам је 13. меч без пораза, остварило смо 10 победа и са пуно самопоуздања дочекујемо финише сезоне, јер желимо да задржимо ову прву позицију - истакао је поуздани дефанзивац.

Меч против Жељезничара био је посљедњи на домаћем терену за ову сезону.

Сад Борац има велику серију испита, јер до краја године имају четири утакмице на гостовањима и једну у Купу БиХ. Прво иде гостовање у Коњицу након репрезентативне паузе па заостали меч Купа у Хаџићима.

- Очекује нас заиста напоран финиш године. Пет везаних гостовања у којима треба да потврдимо садашњу позицију, а ривали су заиста квалитетни. Свако гостовање је велики изазов, а ми ћемо настојати да се што боље спремимо за ове дуеле. Идемо меч по меч са жељом да у сваком дамо максимум и покушамо да победимо. Прво ћемо мислити о Игману па онда осталим ривалима - рекао је на крају Јокић.

Изненађен Лигом БиХ

Истиче да га је фудбал у БиХ позитивно изненадио.

- У Премијер лиги има заиста квалитетних клубова, игра се доста брже и отвореније него у Србији. Више клубова се бори за титулу и излазак у Европу, тако да је сваки меч изазов. Такође приметан је напредак на плану инфраструктуре, где се граде стадиони, тако да сам заиста пријатно изненађен -  рекао је фудбалер Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана