Defanzivac Ranko Jokić donio radost Banjalučanima: Prvenac u pravi čas

Darko Dragičević
Defanzivac Ranko Jokić donio radost Banjalučanima: Prvenac u pravi čas

BANjALUKA - Defanzivac Ranko Jokić nije mogao da zamisli bolji trenutak da postigne prvenac na zvaničnim mečevima za Borac. Pouzdani štoper dobro se snašao u šesnaestercu Željezničara u sudijskoj nadoknadi i pogodio za 3:2 te veliku pobjedu banjalučkog tima.

Borac je protiv Željezničara odigrao meč sa puno oscilacija, a na kraju je uz dosta sreće došao do pobjede kojom su niz bez poraza produžili na 13 utakmica i sačuvali prednost u odnosu na rivale.

Jokić ističe da je presrećan zbog gola.

- Derbi je zaista bio čudan sa puno oscilacija. Prvih 30 minuta smo odigrali sjajno, postigli dva gola, a mogli smo još koji i da imamo ubedljiviju prednost. Nakon toga smo svojim greškama dozvolili rivalu da se vrati. Sigurno da je bilo teško kada je Željezničar izjednačio na 2:2, ali smo na kraju uspeli postići gol. Drago mi je zbog prvenca u dresu Borca, nadam se da nije posljednji, a posebno jer nam je doneo tri veoma važna boda u derbiju pa smo se revanširali za poraz u Sarajevu. Često idem napred prilikom prekida i posrećilo mi se da zatresem mrežu i donesem pobedu - istakao je Jokić.

Pouzdani defanzivac je zbog povreda propustio uvodni dio sezone, ali se zatim ustalio u zadnjoj liniji banjalučkog tima. Ističe da je pozitivno iznenađen kvalitetom lige BiH.

- Doživeo sam povredu u prijateljskoj utakmici protiv Vojvodine pa sam zbog toga propustio početak sezone. Sigurno da nam je trebalo vremena da se uklopimo, jer je dosta novih igrača i primetno je bilo da igramo sve bolje kako vreme odmiče. Dokaz je i ova serija uspeha. Ovo nam je 13. meč bez poraza, ostvarilo smo 10 pobeda i sa puno samopouzdanja dočekujemo finiše sezone, jer želimo da zadržimo ovu prvu poziciju - istakao je pouzdani defanzivac.

Meč protiv Željezničara bio je posljednji na domaćem terenu za ovu sezonu.

Sad Borac ima veliku seriju ispita, jer do kraja godine imaju četiri utakmice na gostovanjima i jednu u Kupu BiH. Prvo ide gostovanje u Konjicu nakon reprezentativne pauze pa zaostali meč Kupa u Hadžićima.

- Očekuje nas zaista naporan finiš godine. Pet vezanih gostovanja u kojima treba da potvrdimo sadašnju poziciju, a rivali su zaista kvalitetni. Svako gostovanje je veliki izazov, a mi ćemo nastojati da se što bolje spremimo za ove duele. Idemo meč po meč sa željom da u svakom damo maksimum i pokušamo da pobedimo. Prvo ćemo misliti o Igmanu pa onda ostalim rivalima - rekao je na kraju Jokić.

Iznenađen Ligom BiH

Ističe da ga je fudbal u BiH pozitivno iznenadio.

- U Premijer ligi ima zaista kvalitetnih klubova, igra se dosta brže i otvorenije nego u Srbiji. Više klubova se bori za titulu i izlazak u Evropu, tako da je svaki meč izazov. Takođe primetan je napredak na planu infrastrukture, gde se grade stadioni, tako da sam zaista prijatno iznenađen -  rekao je fudbaler Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana