Борусија бацила Атлетико на кољена

Агенције
Борусија бацила Атлетико на кољена

Фудбалери Борусије из Дортмунда савладали су Атлетико (4:2) у реванш мечу четрвтфинала Лиге шампиона и тако се пласирали међу четири најбоља тима Европе.

Прави спектакл и ролеркосте виђен је на легендарном "Вестфалену", гдје су "милионери" надокнадили пораз из првог меча на стадиону "Ванда Метрополитано" (2:1).

Све је почело са шансом домаћих, који су запретили преко Марсела Сабицера, да би убрзо своју, на другој страни, пропустио Алваро Мората.

Сјајна контра Атлетика тако није крунисана голом, јер је нападач "јорганџија" био превише ноншалантан након што је побегао свом чувару.

Славље домаћих први је режирао Јулијан Брандт, који је искористио одлично додавање Матса Хумелса, али и недовољно добру интервенцију Јана Облака у 34. минуту.

Само пет минута касније, Јан Матсен је протрчао по левој страни након додавања Сабицера и послао неодбрањив ударац у даљи угао за ерупцију одушевљења у Дортмунду.

Борусија је на паузи имала предност, али је већ у 49. минуту Атлетико успео да се врати, после неспретне интервенције и аутогола Хумелса у 49. минуту.

Резултат "на нулу", мака у реваншу, вратио је Анхел Кореа, који је после одбитка закуцао лопту иза леђа Грегору Кобелу.

Драми ту није било краја, пошто је Дортмунд поново до предности стигао у 71. минуту, када је на центаршут Сабицера, Никлас Филкруг маестрално реаговао и главом савладао Облака.

Прави блицкриг домаћих запечатио је управо Сабицер у 74. минуту, прецизним ударцем по земљи, чиме је Дортмунд трасирао себи пут ка полуфиналу.

До краја сусрета Сабицер је покушао још једном из даљине, а домаћи су се само трудили да лопта буде што даље од њиховог гола.

Дортмунд ће у полуфиналу играти са бољим из двомеча Барселона – Пари Сен Жермен, а први меч на програму је за две седмице.

"Милионери" ће први пут од 2013, када су били вицешампиони "старог континента", играти полуфинале Лиге шампиона.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана