Борац се спрема за стогодишњицу

М.З.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Борац прионуо је на посао обиљежавања стогодишњице постојања, а један од првих корака већ је направљен.

У Трофејној сали парафиран је уговор са Архивом Републике Српске којем је повјерено писање монографије поводом вијека постојања клуба. 

- Драго ми је што смо озваничили обострану иницијативу. Потписали смо уговор о сарадњи и наш клуб за свој велики јубилеј добиће монографију која ће да буде на понос свима којима је Борац у срцу. Имамо довољно времена да се спремимо за обиљежавање стогодишњице клуба, али већ сада увелико радимо на припреми свега онога што нас чека у 2026. години, години која ће бити за памћење свим Борчевцима - рекао је директор ФК Борац Дејан Чато. 

У Архиву Републике Српске спремни су да се ухвате у коштац са задатаком који ће бити, како кажу, тежак и изазован, али проткан посебном емоцијом. 

- Довољно је времена, али чека нас изазован посао. Предстоји нам прегледавање многоборојног архивског материјала, не само из наше архиве, него и из архива са простора читаве бивше Југославије. Биће то тежак и одговоран, али и један лијеп посао којем се сви унапријед радујемо - рекао је историчар у Архиву Републике Српске Данило Зец. 

Данила посебно радује овај задатак. Од малих ногу је заклети Борчевац.

- Заиста сам пресрећан што сам добио прилику да својим знањем помогнем вољеном клубу, али уједно имам и још већу дозу одговорности да сав посао приведемо крају на најбољи могући начин - навео је Зец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана