Borac se sprema za stogodišnjicu

M.Z.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac prionuo je na posao obilježavanja stogodišnjice postojanja, a jedan od prvih koraka već je napravljen.

U Trofejnoj sali parafiran je ugovor sa Arhivom Republike Srpske kojem je povjereno pisanje monografije povodom vijeka postojanja kluba. 

- Drago mi je što smo ozvaničili obostranu inicijativu. Potpisali smo ugovor o saradnji i naš klub za svoj veliki jubilej dobiće monografiju koja će da bude na ponos svima kojima je Borac u srcu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za obilježavanje stogodišnjice kluba, ali već sada uveliko radimo na pripremi svega onoga što nas čeka u 2026. godini, godini koja će biti za pamćenje svim Borčevcima - rekao je direktor FK Borac Dejan Čato. 

U Arhivu Republike Srpske spremni su da se uhvate u koštac sa zadatakom koji će biti, kako kažu, težak i izazovan, ali protkan posebnom emocijom. 

- Dovoljno je vremena, ali čeka nas izazovan posao. Predstoji nam pregledavanje mnogoborojnog arhivskog materijala, ne samo iz naše arhive, nego i iz arhiva sa prostora čitave bivše Jugoslavije. Biće to težak i odgovoran, ali i jedan lijep posao kojem se svi unaprijed radujemo - rekao je istoričar u Arhivu Republike Srpske Danilo Zec. 

Danila posebno raduje ovaj zadatak. Od malih nogu je zakleti Borčevac.

- Zaista sam presrećan što sam dobio priliku da svojim znanjem pomognem voljenom klubu, ali ujedno imam i još veću dozu odgovornosti da sav posao privedemo kraju na najbolji mogući način - naveo je Zec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana