Баварци спремају десант на Мадрид

Милан Зубовић
Баварци спремају десант на Мадрид

МАДРИД - Фудбалери мадридског Реала вечерас као фаворити дочекују Бајерн из Минхена у реванш сусрету полуфинала Лиге шампиона. Први сусрет у Баварској завршен је без побједника - 2:2.

Домаћа екипајури 15. титулу првака Европе. Реал је у претходној рунди избацио Манчестер сити и вјерује да може отићи до краја.

Ударни играчи Реала мораће бити у свом најбољем издању. Прије свега крилни нападачи Родриго и Винисијус. С друге стране, Бајерн покушава спасити ову сезону у Лиги шампиона. Резултати Бавараца у Бундеслиги и њемачком купу били су разочаравајући, међутим своје најбоље утакмице одиграли су управо у елитном клупском такмичењу.

Сигурно је да Тухел и сада нешто спрема. Проблем је што Баварци нису успјели добити ниједну велику утакмицу на страни, када се узме у обзир свако такмичење у којем је Бајерн наступао.

Изузмемо ли тријумф у групној фази против Манчестер јунајтеда на “Олд трафорду”, међутим и та побједа може да се стави под лупу, с обиром како “ђаволи” играју ове сезоне, односно колико су они релевантан фактор да би се нешто доказало. Но, да се вратимо на Реал, тренер Мадриђана, Карло Анћелоти на располагању неће имати само Давида Алабу, који је повријеђен.

- Најважнија утакмица нам је веома близу. Имамо велику прилику, 90 минута код куће за пласман у финале. Апсолутно не постоји већа мотивација од тога. У одличној смо позицији, како у лиги тако и у овом полуфиналу - сада морамо да дамо све да бисмо стигли на “Вембли” - кратко је поручио италијански стручњак.

Карлов колега, Томас Тухел од битнијих играча биће лишен услуга Кингслија Комана, Рафаела Гереира и Боуне Сара због повреда. Са друге стране, добра вијест за Баварце јесте то што се Матијас де Лихт вратио тренинзима и биће од изузетног значаја, поготово када се у обзир узме слабо издање Ким Мин Џеја против мадридске екипе у првом мечу полуфинала.

- Ситуација је сада јасна. Побједа у Мадриду нас води даље, на “Вембли”. За мене је и даље све у игри, шансе су 50-50. Хајде да видимо шта ће се дешавати - рекао је Тухел.

Утакмица на стадиону “Сантијаго Бернабеу” почиње у 21 час.

Гвардиола

Управа Бајерна никако да пронађе новог тренера. Било је разних гласина, али још увијек није пао коначан избор. Прва жеља је био Ћаби Алонсо, али је Шпанац одлучио остати у Бајеру, отпалису и Јулијан Нагелсман те Ралф Рангник. Они најзагриженији навијачи Бавараца би велике тренере попут Пепа Гвардиоле, који је већ радио у Бајерну од 2013. до 2016. године, али да ли постоји шанса да се шпански стручњак врати у Минхен? Шпанска консултантска агенција за играче и тренере “Тактикгруп”, која брине о Гвардиоли, ексклузивно за “Скај” је открила да је Пепу Бајерн у срцу, али не жели да напусти Сити.

- Срећан је и има уговор до љета 2025. године. Повратак у Бајерн није опција - поручили су из “Тактикгрупе”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана