"Бања Мљачаница куп" окупио више од 700 младих фудбалера из региона

Срна
"Бања Мљачаница куп" окупио више од 700 младих фудбалера из региона

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У Козарској Дубици данас је отворен 3. Међународни турнир у фудбалу "Бања Мљечаница куп" за дјечаке и дјевојчице узраста од девет до 12 година који је окупио више од 700 играча из 17 клубова из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

Организатор турнира је Фудбалски клуба "Борац", на чијим теренима ће више од 50 екипа одиграти око 100 утакмица.

Након дефилеа учесника, младе фудбалере и све који су дошли да подрже овај турнир поздравио је предсједник Фудбалског клуба "Борац" Милан Шувак, који је рекао да је овај турнир понос Козарске Дубице.

Генерални покровитељ турнира је Специјална болница "Мљечаница", чији је директор Дарко Бањац рекао да ће ова установа увијек стајати иза оваквих догађаја којима се промовише Козарска Дубица, спорт и здрав начин живота.

"Козарска Дубица је опет центар неког дешавања. Нема бољег спонзорства од оног који измами осмјехе на дјечијим лицима", рекао је Бањац.

Предсједник Организационог одбора турнира Милан Дрљић рекао је да су и ове године испунили свој циљ, а то је да окупе што више дјеце из цијелог региона која ће се дружити и забављати.

"Оваквим манифестацијама треба да промовишемо спорт, здрав живот, као и наш град, Републику Српску, наше привредне и туристичке потенцијале, јер то је једини начин да се покажемо у лијепом свјетлу и привучемо људе да дођу у Козарску Дубицу", поручио је Дрљић.

За младе фудбалере овакви турнири су од изузетног значаја, прије свега да се друже и забаве, истичу тренери, а то потврђују и млади фудбалери, који су задовољни пријемом и учешћем на овој спортској манифестацији.

Отварању турнира присуствовала је и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана