"Banja Mljačanica kup" okupio više od 700 mladih fudbalera iz regiona

Srna
"Banja Mljačanica kup" okupio više od 700 mladih fudbalera iz regiona

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici danas je otvoren 3. Međunarodni turnir u fudbalu "Banja Mlječanica kup" za dječake i djevojčice uzrasta od devet do 12 godina koji je okupio više od 700 igrača iz 17 klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Organizator turnira je Fudbalski kluba "Borac", na čijim terenima će više od 50 ekipa odigrati oko 100 utakmica.

Nakon defilea učesnika, mlade fudbalere i sve koji su došli da podrže ovaj turnir pozdravio je predsjednik Fudbalskog kluba "Borac" Milan Šuvak, koji je rekao da je ovaj turnir ponos Kozarske Dubice.

Generalni pokrovitelj turnira je Specijalna bolnica "Mlječanica", čiji je direktor Darko Banjac rekao da će ova ustanova uvijek stajati iza ovakvih događaja kojima se promoviše Kozarska Dubica, sport i zdrav način života.

"Kozarska Dubica je opet centar nekog dešavanja. Nema boljeg sponzorstva od onog koji izmami osmjehe na dječijim licima", rekao je Banjac.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Milan Drljić rekao je da su i ove godine ispunili svoj cilj, a to je da okupe što više djece iz cijelog regiona koja će se družiti i zabavljati.

"Ovakvim manifestacijama treba da promovišemo sport, zdrav život, kao i naš grad, Republiku Srpsku, naše privredne i turističke potencijale, jer to je jedini način da se pokažemo u lijepom svjetlu i privučemo ljude da dođu u Kozarsku Dubicu", poručio je Drljić.

Za mlade fudbalere ovakvi turniri su od izuzetnog značaja, prije svega da se druže i zabave, ističu treneri, a to potvrđuju i mladi fudbaleri, koji su zadovoljni prijemom i učešćem na ovoj sportskoj manifestaciji.

Otvaranju turnira prisustvovala je i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana