Апелациона комисија: Сарајево дефинитивно остало без три бода

GS
Foto: N1

На сједници је разматрана жалба ФК Сарајево на одлуке Дисциплинске комисије од 27.марта 2024. године у вези са дешавањима током реванш утакмице 1/4 финала Купа Босне и Херцеговине ФК Сарајево-ФК Борац која је прекинута у судијској надокнади другог полувремена због напуштања терена од стране играча домаћег тима.

ФК Сарајево, те представници клуба Исмир Мирвић и Сенијад Ибричић су поднијели жалбе на сљедеће одлуке Дисциплинске комисије НС/ФС БиХ:

„ФК Сарајево се кажњава новчаном казном од 22.000 КМ и одузимањем 3 бода због напуштања терена за игру, пропуста у организацији утакмице, употребе пиротехничких средстава и убацивања тврдих предмета у терен с којим је погођено службено лице, непрофесионалног понашања заштитара, те уласка неовлаштених лица у терен. Све наведено у складу са члановима 58., 59., 61. и 66 Дисциплинског правилника НС/ФС БиХ.

„Предсједник ФК Сарајево, Исмир Мирвић се кажњава забраном вршења функција у ногомету/фудбалу у трајању од једне године и новчаном казном од 2.000 КМ, сходно одредбама члана 66. Дисциплинског правилника НС/ФС БиХ.

„Други помоћни тренер ФК Сарајево Сенијад Ибричић се кажњава забраном вршења функција у ногомету/фудбалу у трајању од 7 мјесеци и новчаном казном од 3.000 КМ, сходно одредбама чланова 57. и 66. Дисциплинског правилника НС/ФС БиХ".

Апелациона комисија НС/ФС БиХ донијела је одлуку да се предсједник ФК Сарајево, Исмир Мирвић кажњава забраном вршења функција у ногомету/фудбалу у трајању од једне године, која се неће извршити уколико се у року од 6 мјесеци не почини нови прекршај (условно кажњавање), те новчаном казном од 1.000 КМ, сходно одредбама члана 66. Дисциплинског правилника НС/ФС БиХ.

Остале одлуке Дисциплинске комисије НС/ФС БиХ се потврђују у цијелости, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана